Autor Tema: Brahea armata  (Posjeta: 108343 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Liliput

• ex. larisa
  • Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
    • www.lifebeautification.com
Odg: Brahea armata
« Odgovori #180 u: Travnja 20, 2011, 10:45:43 prijepodne »
Thanks!

Offline branimir

• Global Moderator
  • Spol: Muški
« Odgovori #181 u: Travnja 20, 2011, 20:22:13 poslijepodne »
Ja sam izvukao koplje veličine čačkalice iz malog seedlinga armate sa 2 lista.
Isto se vratla u život.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #182 u: Travnja 20, 2011, 21:13:55 poslijepodne »
I ja sam ovdje lani izvukla koplje, cak nesto vece, od brahae koja je u pitaru, evo ziva je, i danas sam vidjela da je zadnjih 8 dana koliko je vani
otvorila dva lista!
Canariensisi, Waschi, Brahae, Trahy, Chamerops, Roystonea, Jubea...evo sada zadnjih dana i Nanorohps, sve je to bilo na samrti kod mene tokom godina,
i svi su se oporavili....nije mi strpljenje bas vrlina, ali zaboravi ih jednostavno, redovno zalivaj i malo slabiju dozu gnojiva, i ceeeeekaj....puno ce te toga iznenaditi.  :sun:

Meni je Becciarophenix osusio, neznam od cega, ali evo drugi su na putu, pa sam nabrzaka prezalila, :cool:

Offline Liliput

• ex. larisa
  • Jubaea
  • *
« Odgovori #183 u: Travnja 20, 2011, 21:17:59 poslijepodne »
Thanks ekipa! Znači da svakako ne čupam :icon_lol:
Budući da je u mene prilično kamenito, unatoč tome što sam joj iskopala dobru rupu i napravila drenažu mješavinom zemlje i pijeska, nalazi se između dvije velike stijene i pitanje je što se nalazi dublje...možda se to stijenje spaja u dubini i pravi "bazen", pa se zadržava voda. Opet, na tom mjestu je prije nje bio posađen roebelini, koji je preživio prošlu zimu i bio pristojan, pa sam ga presadila (pa nakon ove zime ne izgleda više pristojno  :icon_lol:)... A možda je cijela stvar u tome šta je to bila izmučena biljka sa "akcije" koja je još ušla u hladnu, vlažnu zimu... A možda je netko od mojih zadnjih dana zalijevao po srcu... Svašta mi pada na pamet. Svakako je pazim i mazim još mjesec-dva, pa ćemo vidjeti...
Ali jedno je sigurno, više ne kupujem izmučene biljke sa akcije! Livistone, robuste itd. sve izgleda ajme majko i trebat će im godina i godina da počnu na nešto sličit a ove zdrave upola manje će ih za to vrijeme prešišati rastom.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #184 u: Travnja 21, 2011, 15:59:14 poslijepodne »
U budućnosti bi trebali svi mi malo više paziti i preventivno špricati sredine palmi prije zime u sredini zime i prije proljeća, tj. nakon skidanja zaštite ako se koristi i zaštita. Meni je ova zima ostavila dosta tragova na palmama. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kroz mjesec dana i hoće li se sve oporaviti.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #185 u: Travnja 21, 2011, 21:06:55 poslijepodne »
One thing B.Armata doesnt like in winter is wet feet.

Greets.
Usda zone 9a

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #186 u: Travnja 29, 2011, 08:09:01 prijepodne »
U budućnosti bi trebali svi mi malo više paziti i preventivno špricati sredine palmi prije zime u sredini zime i prije proljeća, tj. nakon skidanja zaštite ako se koristi i zaštita. Meni je ova zima ostavila dosta tragova na palmama. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kroz mjesec dana i hoće li se sve oporaviti.

Razmisljala sam o tom spricanju, Henoh, prije i nakon zime, i potpuno se slazem s tobom, ali evo zadnjih par godina, sve vise razmisljam ili nakon zime uvidam da palmice koje su imale
suho prezivljavanje vani pod agrilom, bolje prolaze od ostalih...razmisljala sam bi li bilo dovoljno drzat lisnu masu potpuno suho i prozracno, da ne dolazi do stvaranja gljivica ili pljesni u najgorem slucaju.
Probala sam ove zime izvuc ih cijelu zimu bez zaljevanja, ono proba u vrtnoj kucici, znam da sam ponekad ziheras  :icon_redface:, i sada vidim, iako steta nije neka velika i ne mogu bas
100% tvrditi da je od toga, jer ono na kraju zime su imale mali izlet u vrecama za smece, na nekima je predzadnje koplje suho, izlaze nova sada zelena, ali npr. dacty je osusila jedan list, nema
pljesni, ni gljivica, brahea, butia yatay, chamerops, jubea su prosle bez muksa, i sada nakon 3 tjedna za ovo doba godine jako visokih temp. krenule su uz jedno lagano gnojenje vise nego odlicno!
Tak da sam razmisljala da bih takvu akciju probala i vani, ustvari ove zime sam to probala i vani, na Trahyima, Jubaei i Chameropsima...i mislim da su posto su bili vezani odlicno prosli, moram priznat da je zemlja ilovaca iza u vrtu i u njoj uvijek ima ostataka vlage.

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #187 u: Lipnja 08, 2011, 15:01:08 poslijepodne »
Larisa hows your Armata doing? allready recovering?

Armata here is doing fine.
2009:

2011:

Greets.
Usda zone 9a

Offline Liliput

• ex. larisa
  • Jubaea
  • *
« Odgovori #188 u: Lipnja 08, 2011, 15:15:51 poslijepodne »
Yes, she push out new leaf! :sun:
Your brahea is one real beauty!  :thumb_up:

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #189 u: Lipnja 08, 2011, 15:22:22 poslijepodne »
Great to hear Larisa! Hopefully she will have a beautifull life now under the Dalmatia sun, without problems anymore.

Greats.
Usda zone 9a

Offline Liliput

• ex. larisa
  • Jubaea
  • *
« Odgovori #190 u: Lipnja 27, 2011, 18:38:11 poslijepodne »
Moja nova brahea, najveća! Ostali mališi rastu dobro!

Uploaded with ImageShack.us

Offline Liliput

• ex. larisa
  • Jubaea
  • *
« Odgovori #191 u: Lipnja 27, 2011, 18:39:01 poslijepodne »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #192 u: Lipnja 27, 2011, 19:33:03 poslijepodne »
Ooh nice size Larisa, good work...who does the digging and planting? your nails look to clean  :icon_lol:

Have fun with it, greets.
Usda zone 9a

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #193 u: Lipnja 27, 2011, 20:59:04 poslijepodne »
kako je dobra i jaka super larisa
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #194 u: Lipnja 27, 2011, 21:06:14 poslijepodne »
O pa ona vec i stablo pravi. :shocked:  :sun: Svaka cast na tako lepoj "palmici". :thumb_up: Kod tebe nece biti problema sa zimom, samo voda je mozda problem.Ali kad se hoce nije tesko. :icon_mrhappy:
milka