Autor Tema: Baška voda - makarska rivijera  (Posjeta: 8197 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Baška voda - makarska rivijera
« Odgovori #16 u: Kolovoza 21, 2012, 14:57:02 poslijepodne »
Damir great Pictures, makarska riviera is zakon.

Good to see you still feel young and even bring your toys with you at holiday:

:icon_lol:

Greets.
Usda zone 9a

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #17 u: Kolovoza 21, 2012, 16:20:47 poslijepodne »
Baška je na otoku Krku, Baška Voda u Dalmaciji.
Carpe diem

Montipile

• Gost
« Odgovori #18 u: Kolovoza 22, 2012, 18:01:30 poslijepodne »
Hvala, hvala! :) pronašla sam http://www.hrvatskaapartmani.hr/apartmani-baska-otok-krk.aspx ovdje apartmani to je baška je li tako? Piše da je otok Krk, stvarno se ne razumijem, možda je glupvao zvučalo, izvinjavam se ako jeste!:)

Offline Sedum

• Brahea
  • *
    • Wiki-Flora Jadrana
« Odgovori #19 u: Kolovoza 22, 2012, 21:26:19 poslijepodne »
Drugari, nisam iz HR, a i slab sam sa zemljopisom :) da li je isto Baška i Baške Vode? Trebam u Bašku da idem na more sa drugarima i zadužili su me da nađem apartman nam tamo, pa ako može da mi odg. na prvo pitanje a i da mi preporučite gdje mogu da pregledam apartmane za Bašku? Hvala
Baška Voda i Baška na Krku su slične samo po imenu i klisurastoj kamenitoj okolini, - ali je ostalo sve drugačije naopako: Baška Voda je pravi topli mediteran sa zimzelenim šumama i obiljem raznih palmi i ostalih južnih egzota, pa je sve do sredine 10. mjeseca pogodna za ljetovanje i kupanje.

Baška na Krku (moj zavičaj gdje sam proveo preko pola stoljeća) je mjesto najbliže burnom Senju pa je izrazito najhladnije i naj-olujnije naselje od svih jadranskih otoka. Stoga vam odsad više ne preporučam tu tražiti apartmane, jer ćete morati ponesti toplu jesensku robu bez kupanja: Za tjedan dana tu sigurno započinju orkanske bure (prosjek: 203 dana u god.) i otada je more ispod 17C, a noći oko 10C, zimus je bilo -8C (1956: -16C). Zato tu raste malo južnih egzota i jedina kržljava palma što tu dugoročno prezimi je Trachycarpus fortunei: sve ostale palme i mnoštvo drugih egzota su zimus odatle odjezdile na vječna lovišta (kao i niz naivnih turista na burnom moru).
Wiki-FLORA JADRANA (primorsko i otočno bilje, sukulenti i južni egzoti):  http://wwtrade.org/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana