Alias, nadam se uspesnom prezivljavanju i mislim da moze da prezivi uz zastitu. 
Jesi ga samo "nasao" ili si ga vec kupio/udomio?
Tu palmu bi bilo super predaciti u neki lep uredjen vrt. 
palma je rodjene tetke moje supruge,do danas niisam ni znao da je ima,trenutno nece da mi je da ali nadam se da cu uspeti nekako da je nagovorim na to,bilo bi najbolje u rano prolece da zavrsi kod mene odmah bi je u zemlju,koren je onde tako namucen da je strasno,cak ni stablo nije napravio neko a visok je sa listovima oko 2,5metra,osecam da bi on za godinu-dve u zemlji polludeo od rasta,u onoj saksiji od 50 litra tesko da ima tek nesto zemlje,korenje je izaslo gde god je moglo,sledece sto ce da se desi je da pukne ona saksija,cak je i sa listovima slab,ne bi rekao da ima vise od 10-12 lista,a stablo je tek nekih 20cm mozda i to neko slabo nikakvo,tanko,a onaj deo gde pocinje koren je izasao iz zemlje jer ga korenje lagano gura gore,moracu nesto da smislim,ili cu da nadjem manji primerak i da ga ponudim u zamenu (posto mi ga za novac ionako nece prodati,verovatno bi joj bilo neprijatno) ili da propadne,kod nje u celom dvoristu nema ni metar zemlje,sve je u betonu tako da otpada sadnja kod nje osim razbijanje betona,a mikroklima bi joj odgovarala sigurno jer je celo dvoriste zatvoreno zgradama sem sa jugo-istoka ali na toj strani je brdo...
sve u svemu,bice tuga ako ono propadne,nek prezimi tamo a u prolece krecem agresivnu kampanju da se posadi u zemlju ili kod mene ili da razbijamo beton...