Evo i ja sam igrom slucaja postao vlasnik ove predivne palme...

Pa sad.. pošto mi je ovo prva ozbiljnija biljka u kući želio bih da i opstane pa molim za nekoliko savjeta.
Većinu sam ustvari i našao na ovom forumu, ali heto.. da provjerimo:
1. definitivno ide u novu, veću teglu... e sad dali da ju presadim odmah, ili da pričekam neko povoljnije razdoblje (mirovanje), npr. rano proljeće?
2. zemlja mora biti kisela - oko ph 6,0... skoro svaka univerzalna za cvijeće se kreće u tom nekom rangu, neki spominju zemlju za palme + dotadak šljunka i pjeska - koji je omjer zemlja/šljunak/pjesak? još se na zemlji spominju nekakva druga svojstva (e sad nisam zapamtil kaj, željezo, cink ili već kaj), dali moram obratiti pažnju i na to?
3. koliko velika tegla?
hmmm... mislim da je to to zasad.... trenutno je u sobi, ujutro obasjana suncem, podne u hladu... mislim da joj to odgovara, da je stavim vanka nažalost nemam uvjete...
nisam je još zalio... bit će svaki 2 dan sad po ljeti, idem po destiliranu vodu, dok nebude odstajale vode. Makar neznam... tu u Zagrebu je kvaliteta vode iz pipe upitna, pa nisam siguran dali da je time uopće zalijevam??
E da u planu mi je i da između tegle i podloška stavim i nekakvu rešetku, da tegla nebude utopljena u višak vode ili da stavim samo drenažu na dno tegle? (par većih kamena) pošto sam pročitao da "Čiko" ne voli da zemlja bude dugo mokra, tj. da stoji u vodi...
Ako se još kaj sjetim, pitam...
Hvala na pomoći!
A eto tu je i slika... "ananas" je duljine ~18 cm i listovi 50-ak centimetara... ljepi tamnozeleni.... =)