Pa da,trebalo je da bude zidic od nekih 70cm,ali to je bilo isuvise komplikovano za napraviti! Uz to,morao bih sve odvojiti zidom od ambulante da im ne vlazi,sto bi mi dodatno smanjilo prostor!
Mozda se sad na ovako mracnoj slici ne vidi,ali postoje dva nivoa-prvi visi je oko 30-35cm zemlje,a ispred je ova leja od nekih 10cm!
U nizu leju ici ce patuljasti grmovi,a u visu ce ici razliciti cetinari i zimzeleni liscari,i par vrsta drveca!
Posto sam se odlucio za ovo,bilo je dovoljno samo da stavim kondor izlolacionu foliju do ambulante,tako da sam dobio pun prostor!
Da li postoji eventualno ista iole egzoticno,sto moze podneti hlad,posebno tokom hladnijeg dela godine,a moze podneti moju klimu?
Ma dobro,u svakom slucaju,na drugom kraju,nasuprot ovom,na suncani deo idu phoenix canariensis,trachy,washingtonia,yucca elephantipes,lagestroemia indica,oleander,cordiline,agava americana,ruzmarin,lavanda,santolina,cistus,mimoza (ako uspe),maslina,zlatna kisa...
Iz sredine izbacujem onu rondelu sa cetinarima,koja se vidi na prvoj slici,pa ce tu doci jezerce,ali o tom potom!