Autor Tema: Butia X Cocos  (Posjeta: 3150 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trava

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Butia X Cocos
« Odgovori #15 u: Ožujka 04, 2011, 13:26:21 poslijepodne »
Ako sam dobro razumio,sudeći po onom naslovu to je dvostruki križanac butia x cocos X cocos x butia,to su one dvije velike palme,koje su dale ono različito sjeme,odnosno tu bi onda trebalo biti i sjemena cocos x butia X butia x cococs,e sad koja je ona mlada sa širokim listovima?
bvb

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #16 u: Ožujka 04, 2011, 13:26:44 poslijepodne »
Ja još nisam nigdje pročitao da je dokazano hibrid o kojem se govori. Mogu oni stavljat slike bilo kakve.

A ako i je, na sjeme skoro pa možemo zaboravit. Od tko zna koliko sjemena uspije jako mali procenat (vjerojatno kao kod butiagrusa, ako ne i manje) a još manje ih proklije.
Da ne govorimo o tome ako je zaista dobiven ovaj hibrid o njemu se jako malo priča dakle nije se netko toga zaozbiljno uhvatio da bi se sjeme moglo dobit u večim količinama.

Nisam biolog da bi se upuštao u raspravu oko broja kromosoma... ali cijela priča mi za sada izgleda nategnuta.

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #17 u: Ožujka 04, 2011, 13:40:02 poslijepodne »
Pa sad, cudno je stvarno sve ovo... Sto kaze trava, ne zna se koja je ovo mala palma, kucao sam butia x cocos i tako se pominje, ali nisam siguran. Samo sam shvatio da se za primer u Scalarovom linku pominju neke svinje i kako to ide. :mrgreen: A da li bi mogao hibrid syagrus x cocos? :misli:
milka