predivnu ravnu površinu oko kuće koju pokušavamo dovesti u red, nekad je tu bio preljepi travnjak, sada "očaj" od trave niti t iz razloga što imam 3 labradora koji svakodnevno prošetaju tim dijelom, kopaju i sade što im se hoće, travu ne možemo posijati iz razloga što s proljećem svo sjeme raznesu mravi i pojedu puževi, a kemijska sredstva protiv tih "zloća" ne možemo koristiti upravo radi ljubimaca. Tako da je ne samo trava u pitanju , već i sve ostalo bilje što zasadimo. Tako da smo odlučili s proljećem taj središnji dio popločati, a sa strane ostaviti staze za cvijeće i naravno palme.
S druge strane, susjedu smeta naša palma koja kako kaže da mu žile od palme ruše zid i sada smo primorani da je vadimo i presadimo na drugo mjesto. Palma je velika i kako će sve to proteći ne znam????.
S druge strane imamo mimozu koja je redovito Wc jednom od pasa (mužjak ) i stoji žutkasta i ne cvijeta, kod nas u Puli sam grančicu takve moje mimoze nosila kod stručnjaka u Agrofarmaciju i tražila savjet što se to zbiva da je tako jadna i žuta te su mi odgovorili da joj fali željeza da je anemična. Cijelo sam je prošlo proljeće prihranjivala, davala joj Fe i ništa, tako da i s njom neznam što bi, a problema na pretek.... joj da nebiste pomislili da samo kukam, eto idemo dalje.