Odnedavna sam prešao u penziju pa sad imam više vremena za detaljno pregledavanje Palmapedije i vidim da se većina članova tu predstavila, pa je ipak red da i ja to učinim - bar naknadno nakon par godinica.
Ukratko: penzić već blizu '7 banki', vjerojatno jedan od najstarijih metuzalema na ovom forumu. Južnim egzotima tj. najviše sukulentima se bavim već pola stoljeća: prva mi je zbirka bila vani na Krku kod Baške (još kao pučkoškolski balavac: agave, juke i opuncije) od 1960-tih, pa zatim kao student druga u centru Zagreba (blok 'Vatikan'), a kasnije nakon ženidbe uoči rata i treća zbirka pod staklom (sad glavna) uz novu nastambu Sesvete, pa još i četvrta zbirka vani u vrtu kod Crikvenice kao 'miraz' uz suprugu.
Ta odanost uzgoju egzota i sukulenata me rano odvela na prirodoslovni studij (biologija-geografija), gdje sam se kasnije stručno specijalizirao (Dr.sc.), najviše za južno + mediteransko bilje i napose za širu grupu Agavaceae: Agave, Yucca, Aloe, ...itd. Stoga sam se ispočetka 1970-tih godina u Botaničkom vrtu brinuo za južne egzote + kaktuse, a kasnije sam više prešao na terenska istraživanja samoniklih divljih sukulenata + podivljalih egzota kod nas i širom Sredozemlja (Turska - Španjolska). Južne egzote za 4 zbirke sam većinom dobavljao razmjenom, prije u Jugoslaviji najviše službeno iz inozemnih botaničkih vrtova, ali odnedavna nakon rata je to već teže i skoro je prestalo zbog birokratske gnjavaže fito-certifikatima.
Zbog nepovoljnih uvjeta u skučenom centru Zagreba i kod burno-presoljene Baške, prije rata sam se malo bavio palmama i u mladosti sam imao samo običnu datulju (promrzla) i Trachycarpus nanus (ukraden), tako da i sada dosta naučim iz Palmapedije. Uz novije opće zatopljenje, tek pred dvadesetak godina sam ih počeo više uzgajati u novim zbirkama kod Crikvenice i najviše pod staklom u Sesvetama, pa ih sad imam desetak vrsta većinom mladjih (najveće su mi Tr.fortunei i Ph.canariensis), a ostale veće su npr. Cordyline, Yucca, Dracaena, Beschorneria, ...itd.