Autor Tema: Prijava štete: zima 2011/2012. g.  (Posjeta: 18288 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Veruda

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Prijava štete: zima 2011/2012. g.
« Odgovori #105 u: Svibnja 14, 2012, 16:38:20 poslijepodne »
Pula, Nova Veruda

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #106 u: Svibnja 14, 2012, 16:40:29 poslijepodne »
Dactylifera pored Pule, Banjole

robuste ili većina njih se oporavlja, ali jaka bura od jučer je dodatno unazadila oporavak te skršila novo lišće koje nema tu čvrstinu kao starije...

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #107 u: Svibnja 14, 2012, 16:54:59 poslijepodne »
Sve je živo osim velike kanarke.
Dactyliferi su preživjeli izdanci, baš me zanima hoće li se i veča debla oporaviti.
Ako se ne varam jedno veliko deblo od dactylifere je prepiljeno?
Jeli onaj vrt s butiom u zaklonu od bure?

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #108 u: Svibnja 14, 2012, 17:06:40 poslijepodne »
Ne, onaj vrt u Medulinu je na udaru od Bure, ima jako malo zaklona tamo...
Velikim kanarkama (u Puli i Medulinu) dajem nekih 50% da prežive, počeli su izlaziti zdravi listovi i sada je samo pitanje oče li imati dovoljno snage za oporavak ili će totalno kolabirati...

Dacty je prepiljena (jedno deblo) a ovo drugo veće mi ne daje neku nadu, ipak sam probao povući za ovaj mali dio što izvire iz debla i nije se dao...
« Zadnja izmjena: Svibnja 14, 2012, 17:12:47 poslijepodne od branimir »

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #109 u: Svibnja 14, 2012, 17:42:54 poslijepodne »
Ova velika dacty se možda izvuče, samo treba na vrijeme intervenirati...
Danas sam vidio da su riječke butie gotove, nažalost..  :thumb_down:
« Zadnja izmjena: Svibnja 14, 2012, 18:21:26 poslijepodne od branimir »
Carpe diem

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #110 u: Svibnja 14, 2012, 19:10:56 poslijepodne »
Uskoro cu napraviti izvestaj iz Zexland-a koga je hladni talas dosta pogodio, ali se neke biljke polako oporavljaju (ali jaaaako sporo).

Definitivno su stradale sve smokve po komsiluku uklj. i moju, od 5 ruzmarina jedan je potpuno smrzao 4 komada 80% osteceni (polako se oporavljaju), crveni vatreni grm (potpuno neverovatno) se vrlo sporo oporavlja, najmanjem Trahijucija je lisna masa jedina prezivela izvadio sam centralno koplje...ostali Trahiji pustili po pola lista i po jedno koplje, Ch. H. pusta vrlo sporo prvo koplje...itd...itd...

Sve u svemu, moram da priznam da delim Palmarkovo misljenje...  :thumb_down:  Videcemo sta ce biti do kraja...inace komsijski Trahi koji je otrkiven prosle godine u jednom vrtu blizu mene, uspesno je pregurao zimu, ima samo par spaljenih listova....
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #111 u: Svibnja 14, 2012, 20:01:15 poslijepodne »

Veruda, ovo je kanarka od tvog susjeda?
Carpe diem

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #112 u: Svibnja 14, 2012, 20:42:11 poslijepodne »
yes, naknadno ubacio jer mi slika nije odgovarala ni jednoj temi..ali kako si samo skužio  :lol:

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #113 u: Svibnja 14, 2012, 21:00:45 poslijepodne »
Uskoro cu napraviti izvestaj iz Zexland-a koga je hladni talas dosta pogodio, ali se neke biljke polako oporavljaju (ali jaaaako sporo).

Definitivno su stradale sve smokve po komsiluku uklj. i moju, od 5 ruzmarina jedan je potpuno smrzao 4 komada 80% osteceni (polako se oporavljaju), crveni vatreni grm (potpuno neverovatno) se vrlo sporo oporavlja, najmanjem Trahijucija je lisna masa jedina prezivela izvadio sam centralno koplje...ostali Trahiji pustili po pola lista i po jedno koplje, Ch. H. pusta vrlo sporo prvo koplje...itd...itd...

Sve u svemu, moram da priznam da delim Palmarkovo misljenje...  :thumb_down:  Videcemo sta ce biti do kraja...inace komsijski Trahi koji je otrkiven prosle godine u jednom vrtu blizu mene, uspesno je pregurao zimu, ima samo par spaljenih listova....
Moram priznati zex da se ne slazem sa tobom '' moram da priznam da delim Palmarkovo misljenje'' mislim da si i ti trebao shvatiti da trahiji vec davno da cak ni trahiji na ovakvoj zimi -25 kao sto je ova bila nemogu opstati bez grejanja pa onda ne vredi kukati na prirodu mnogi od vas su po svaku cenu hteli naterati trahije humilise da prezive jake zime bez grejanja ponekom je to i uspelo ako ima dobru mikrolokaciju sa teskim ostecenjima kakva je svrha svega toga iako prezive tesko osteceni ja za svaku moju palmu predvidim grejanje pa i za trahije do -10 trahije i humilisa  ne grejem cim to predje krece grejanje i ne lupam glavu i krivim prirodu mogu da krivim samo sebe ako palmama ne pruzim ono sto im treba ni su one krive ako rastu u nemogucim uslovima meni je ove godine izmrzao kivi posle 20 godina ali tu nisam mogao nista da ucinim ali palme su mi izasle iz zime neostecene tek posle skidanja zastite manji minusi su mi malo ostetili kanarku ali izvuce se ona eto i icupi ju su su propali trahiji na ovako jakoj zimi i sam kaze da ce nove sto ih je posadio   morati ozbiljnije zastititi sledece zime mislim da su to vase licne greske a ne prirode trazeci od palmi nemoguce. poz zex bez ljutnje :thumb_up:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline icupi21

• Jubaea
  • *
« Odgovori #114 u: Svibnja 14, 2012, 21:20:20 poslijepodne »
Moram priznati zex da se ne slazem sa tobom '' moram da priznam da delim Palmarkovo misljenje'' mislim da si i ti trebao shvatiti da trahiji vec davno da cak ni trahiji na ovakvoj zimi -25 kao sto je ova bila nemogu opstati bez grejanja pa onda ne vredi kukati na prirodu mnogi od vas su po svaku cenu hteli naterati trahije humilise da prezive jake zime bez grejanja ponekom je to i uspelo ako ima dobru mikrolokaciju sa teskim ostecenjima kakva je svrha svega toga iako prezive tesko osteceni ja za svaku moju palmu predvidim grejanje pa i za trahije do -10 trahije i humilisa  ne grejem cim to predje krece grejanje i ne lupam glavu i krivim prirodu mogu da krivim samo sebe ako palmama ne pruzim ono sto im treba ni su one krive ako rastu u nemogucim uslovima meni je ove godine izmrzao kivi posle 20 godina ali tu nisam mogao nista da ucinim ali palme su mi izasle iz zime neostecene tek posle skidanja zastite manji minusi su mi malo ostetili kanarku ali izvuce se ona eto i icupi ju su su propali trahiji na ovako jakoj zimi i sam kaze da ce nove sto ih je posadio   morati ozbiljnije zastititi sledece zime mislim da su to vase licne greske a ne prirode trazeci od palmi nemoguce. poz zex bez ljutnje :thumb_up:
:thumb_up: Slažem se u potpunosti,ni po koju cijenu odustajati i to je to,mislim da se na greškama svi mi učimo,ali jako je dobro kad imamo pred sobom godine i godine da te greške ispravimo i sve loše zaboravimo.. :sun: :sun: :icon_mrhappy:
« Zadnja izmjena: Svibnja 14, 2012, 21:20:36 poslijepodne od icupi21 »

Offline alias

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #115 u: Svibnja 14, 2012, 22:16:46 poslijepodne »
yes, naknadno ubacio jer mi slika nije odgovarala ni jednoj temi..ali kako si samo skužio  :lol:
Ma znam ja i tvoje i susjedove egzote  :gy:
 :thumb_up:
Carpe diem