NEZAPAMCENA "VRUCINA" U FEBRUARUDanas je Balkansko poluostrvo bilo najtopliji deo Evrope,a
Beograd je danas bio najtoplija Evropska prestonica sa
+24C,sto je rekordna temperatura u februaru!
Neki gradovi Srbije danas su imali
letnji dan

(Loznica,Valjevo) a i na mnogim drugim stanicama su oboreni dosadasnji rekordi za februar!
Kod mene danas Tmax: 24.3C,dok je subjektivni osecaj bio bar kao da je 30C,sto zbog sunca,sto zbog izostanka vetra!
Ovo je zaista nesto posebno,pa zato i pravim malo duzi osvrt na danasnji dan,mada mnoga opazanja nemaju veze sa gajenjem palmi

...nadam se da oprastate!
U setnji sam bio od oko 13:30h pa do malo pre i zaista sam pun utisaka-
-svi kafici su otvorili letnje baste i naravno svi su dupke puni,krcati,ne moze ni sibica da stane
-video sam mnoge u majcama na kratke rukave (jedan sam od tih),mnoge u bermudama,mnoge u japankama,a bilo je i devojaka u haljinicama na bratele( mada je bilo i dosta onih u kaputima,jaknama,cizmama-to su tzv.kalendarci(ja ih krstio

) jer se oblace ne spram temperature vec spram kalendara,pa moze sad biti i 35C,oni bi obukli zimsku garderobu,jer Boze moj,jos uvek je zima i kalendarski i meteoroloski

)...sve u svemu filing kao da je sredina maja meseca,a jedino sto nas podseca koji je mesec i koje godisnje doba je neolistalo drvece,mada je mnogo vec procvetalo i napupelo!
-najveci sok sam doziveo na banovackoj plazi gde je bilo bar 20-ak momaka i devojaka koji su se suncali na pesku...doduse niko se nije kupao,jer je voda jos hladna...
Eto,ovaj dan sigurno necu zaboraviti!
A kako je bilo u Hrvatskoj i ostalim krajevima?
Primorci,je l' bilo danas kupaca u moru (ne bi me cudilo,posto je more i toplije nego reka)?
Palmark, crvena slova su rezervirana za moderatorska i administratorska upozorenja i obavijestiedit: je l' moze plava?
Može