Pivi , ove boce od PVC nisu dobre za supstrat koji stavljas. Buduci da neces moci izvaditi palmu iz boce dugacije nego rezanjem boce supstrat koji je unutra mora biti tezi i glinast da se ne raspadne. Ovaj tvoj mi izgleda lagan i moglo bi biti ostecenja korijena sto Dypsis decipiens ne voli. Da je rijec o Phoenixima i Livistonama nebi bilo problema ali Dypsisi i Brahe-e to ne vole. toto
Prije tjedan dana sam presađivao jedan dypsis decipiens iz boce od 1L u veću i višu bocu od 2L.
Imajući na umu ovo šta si mi reko bio sam u strahu da ne uznemirim korjen dypsisa.
A kad čovjek želi da napravi najbolje onda ispadne upravo suprotno. Imao je korjen dužine cca. 15 cm i ja sam vidio gdje završava.
Samo sam na to trebao pazit da ne razređem dok sam skalperom rezao bocu ali ja upravo preko korjena na dnu.
Otkinuo sam negdje 1.5 cm korjena. I sad si ja mislim hmm... po pričanju bi trebao biti gotov.
Ali ja ne odustajem, vjerujem da će sve biti ok i da će dobro proči.
Evo slika od prije 7 dana kad sam ga presadio i poslije toga slika od danas. Napreduje, otvara list... Mislim da je OK.

Prije 7 dana

Danas