Jutros je bio najhladniji dan ovog mjeseca: službeni DHMZ u 7h javlja žešće mrazove na svim kontinentalnim stanicama od
-3C do
-16C, čak je i na sjevernom Jadranu bilo od
-2C na otoku Krku do
-6C u istarskom Pazinu. Kod mene (Sesvete) je jutros bilo najniže do
-5C, ali se jučer popodne nedavni snijeg većinom otopio, pa je noćas bila golomrazica opasna za već propupalo bilje. Sutra u nedjelju ujutro je opet vjerojatan jači mraz na kontinentu, ali preksutra od ponedjeljka se ipak očekuje bar desetak idućih dana toplije i posvuda bez minusa.
i ja sam to video ili je gfs poludeo ili se zima produzava do kraja meseca ovo ce biti najgori mart koji pamtim 
Nije GFS poludio - nego su to neiskusni mladunci, koji su u svomu prekratkom životu razmaženi zbog 'globalnog zatopljenja', pa još nisu doživili prave i duge standardne zime koje su ovakve prosječno kod nas bile zaredom sve do 1980tih godina, s normalnim i čestim martovskim minusima na kontinentu i žestokim "marćanim" burama na Jadranu. Tada su i zadnji mrazovi u kopnenim nizinama nerjetko bili oko 5.- 10. aprila, a obilnog snijega do pola metra znalo je u Lici biti sve do početka maja, kada se moglo i skijati još za prvomajske praznike ili već oko Dana republike (29. 11.). Stoga su donedavne kratke i mlačne zime bile tek kratkoročne iznimke, a ne dugoročno pravilo iz 20. stoljeća.