Iako je klimatoloski jucer pocelo ljeto, tesko je prema temperaturama cak i najtoplijih podrucja Hrvatske moze reci da su temperature i uvjeti ljetni. Pogotovo kada je kontinentalni dio Hrvatske u pitanju.
Vrijeme je i dalje vrlo nestabilno. Sto se Savra tice danima je relativno toplo, s povremenim prolaznim naoblakama, ali i bez padavina. Relativno slican je bio i cijeli svibanj u kojem je zabiljezena najniza temperatura (naravno vrlo kratko, nocu) 11.4 C i navisa od 27.5 C, a u cijelom mjesecu je palo 13.7 mm kise.
Cikas, je bilo leda i stete kod tebe jucer? Vidim da je u Dubrovniku padao.
Padalo je u nekim djelovima grada Dubrovnika. Uglavnom oko starog grada.
U Trstenu, ovdje kod mene nije bilo tuče. Ne samo tuče nego ni kiše ni neke velike naoblake tog dana.
Malo je čudljivo vrijeme. Te pojave su nešto lokalizirane na malom području. Brzo se pojave i brzo nestanu.
Kod mene je tako kiše bilo zadnji put tamo u petak. Baš je bilo ulilo. A od tada je samo polu-oblačno ili sunčano. I zanimljivo dok je u Trstenu pljuštala kiša na Lopudu ( otoku odmah ispred ) bilo polusunčano bez kiše.

S tim da je ta kiša baš bila dobrodošla, jer je dugo nije bilo. Odmah su mi živnule neke biljke.