Autor Tema: Washingtonia Robusta  (Posjeta: 260071 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline snowkid

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
Odg: Washingtonia Robusta
« Odgovori #135 u: Kolovoza 14, 2008, 18:15:16 poslijepodne »
znam isko pa cu i vidi cu koliko ima do dle virujem da je puno ali vidi cemo . sta mislite od ta cijena za palmu od 3 metara sa lista robusta  1300 kuna plus koliko kosta da nih prevozimo?

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #136 u: Kolovoza 14, 2008, 18:24:32 poslijepodne »
Po meni je to malo skupo.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #137 u: Kolovoza 14, 2008, 20:06:23 poslijepodne »
Koliko sam shvatio ti ne znaš kolika ti je dubina zemlje u vrtu di bi sadio palmu, šta je beton ispod? A nije mi jasno da nemaju manje robuste, to mi je čudno jer su uvijek imali veliki izbor robusti ako ništa drugo, od malih do velikih. Nemoj pristati da ti oni ne srede prevoz pogotovo zato jer je to u Splitu i mislim da malo zezaju oko toga tako da bi trebao sa njima još pregovarati jer bi to bilo malo bezobrazno od njih da ti moraš sređivati prevoz za tako veliku palmu.

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #138 u: Kolovoza 14, 2008, 20:50:52 poslijepodne »
ja sam nih pitao jeli ima nesto ka za oko tisuca kuna a oni su rekli ka da nemaju bas ovi su jedni velikih od nih vec su prodali dva a ima 3 onakvih veliki a ja sam pitao za koliko bi mogao dobit visine oko tisuca a oni su mi nesto ka pricali da imaju puno unutra ali bas su mali ka kad vidis onda vidis da su svih iste velicine , icu ja i opet tamo ali trebami dobar savjet u sta da gledam i sve to kuzis , i jos nevirujem da je beton ispod ali to cemo povirit nikad neznas ja bas nevirujem to cu vidit brzo osim toga za priliku od tisuca kuna koliko visinu bi mogao imat ?

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #139 u: Kolovoza 14, 2008, 21:14:11 poslijepodne »
Idi u mbm i ništa ne pitaj već sam napravi đir i pogledaj šta imaju. E sada, ako tebi nije problem dati 1000 i kusur kuna za robustu onda nema problema, samo sredi da ti oni osiguraju prevoz. Ako ti je skupo idi u neki drugi rasadnik jer robustu ti je uz kanarku najlakše nači od palmi i pogledaj neku manju i jeftiniju...

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #140 u: Kolovoza 14, 2008, 22:30:05 poslijepodne »
ja bi tio naj vecu da nadem sta bi mogao sa tisuca da kuna da kupim , i  sada sam saznao da je zemlja oko 4 m duboko i odlicno dranza osim toga u koji drugi rasednici i bi mogao nac robuste velike za tisuca kuna  ?
« Zadnja izmjena: Kolovoza 14, 2008, 22:37:41 poslijepodne od snowkid »

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #141 u: Kolovoza 14, 2008, 23:02:22 poslijepodne »
Onda odlično, ali traži neki popust. Oko prevoza ti ne mogu pomoć jer ako oni neće ili nemogu onda trebaš osigurati nekakav kombi...samo koliko je teška tako velika robusta, da li ćeš moći bez dizalice?  :misli:

4 metra zemlje je dovoljno...

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #142 u: Kolovoza 14, 2008, 23:27:24 poslijepodne »
bez dizalice ja mislim , ali kako da nijm trazim popust ja bi tio nesto tako za 1000 kuna a oni kaze 1300 kuna a sta ste pricali za ovih drugih rasednika i mozda bi dobio bolje tamo popust nekakvi sa robustama sta mislite ? hvala na svemu veruda

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #143 u: Kolovoza 15, 2008, 02:55:32 prijepodne »
4 metra je odlicno, tu mozes i orah da sadis, a kamo li Washingtoniju.  :mrgreen:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #144 u: Kolovoza 15, 2008, 10:07:23 prijepodne »
ali kako da nijm trazim popust ja bi tio nesto tako za 1000 kuna a oni kaze 1300 kuna

Snađi se, pitaj da li je moguć popust...pregovaraj malo...

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #145 u: Kolovoza 15, 2008, 10:12:58 prijepodne »
snowkid inaće su aljkavi po pitanju prijevoza i toga... a reklamiraju se da nude potpunu uslugu od kupnje do sadnje.
Da si potrošio 10 000 kuna da znaš kakav bi prijevoz imali.
Snađi se, pitaj, informiraj se.

U krajnjem slučaju iznajmi kamion koji ima dizalicu da ti dođe po palmu, ukrca je na sebe i presadi tamo gdje misliš.
Ako kamion stvarno nemože tamo gdje ti živiš onda neznam kako da to napraviš. Nije to lagano.

http://mbm.hr/usluge/dostava.php
Citat:
MBM dostavlja na području cijele Hrvatske; ovisno o količini robe, blizini MBM centara vašoj lokaciji (vidi lokacije centara) te broju ljudi potrebnih za dostavu. Veliki vozni park (45 vozila) i mogućnost upotrebe dizalice ispunjavanju sve potrebne uvjete za dostavu.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #146 u: Kolovoza 15, 2008, 10:40:55 prijepodne »
Ovu Waschi sam kupila negdje pocetkom 7 mjeseca, bila je nesto malo preko 2 m,
posto sam nekoliko dana odnosno tjedan bila odsutna stavila sam je u ured onako neki sareni hlad, imala je dosta sunce ali su je zalili samo jednom i do dva najmlada svi su se listovi poceli susiti.
Ostavila sam je da izvlaci snagu iz njih kako je xenon negdje napisao dok nisu ful pozutili prije 3 dana mislim sam ih odsjekla kad su postali kao slama i sada ima samo 1,50 mozda, stoji vani i evo izbacila je dva nova lista, jedan se vec otvara a drugi je jos koplje.
Stavit cu naknadno sliku kako danas izgleda, ali ovo je u kratkom vremenu bila jako zanimljiva skola, barem meni, sto se sve dogada s palmama kada su rasle u nekim neprimijerenim uslovima, i kako kada dode na sunce sve to moze dijelovat, petioli ovih novih listova ce biti sigurno izmedu 50 do 100 cm kraci od prvih kada je kupljena, odnosno od ovih na ovoj slici.

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #147 u: Kolovoza 15, 2008, 12:47:56 poslijepodne »
ma ima i vise od 4 metara dubin i drazna je odlicna , slusaj pitanje u stvar da mi je veruda rekao da ima puno drugih rasednika sa velih robuste za dobre cijene oko tisuca kuna a stvar je u tome ja mislim da bi se moglo stavit tu robustu u kombi i prevozit a kad mi neko kaze snadi se ja nemogu se snac ako ja neznam di su ovih rasednici drugi do sada mislio sam da ima samo mbm i to je to a sta se tice ne virujem da ce trebat diza lica valjda 3 covika moze to stvait u zemlju. ja sam mislio da mbm da cjena je cjena i nemoze se dogovorit ja sam ptiao dali imaju okolo tisuca a on je rekao pa ima puno puno manje unutra ali neznam stvarno volio  bi da ovo sredim u koji rasednik je veruda pricao da postoje drugi robuste za prodanje u splitu

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #148 u: Kolovoza 15, 2008, 14:27:22 poslijepodne »
ako i ima drugih "dučana" sumnjam da ih ima "puno"...u splitu..možda još koji (jedan, dva...ako...), samo sumnjam da će ti cijena za istu veličinu biti ispod ove koja je u mbm-u.
Vjerujem da može biti samo veća.

Offline snowkid

• Brahea
  • *
« Odgovori #149 u: Kolovoza 15, 2008, 14:32:24 poslijepodne »
moze bit veca sta palma za istu cjenu? a slusaj to je dobro sve slusat i to ali di su te ducani sta prodaju robuste