Pivi, u potpunosti se slažem da je sadnja više palmi zajedno u posudu rađena zbog lakše prodaje pa i one koje nikako ne mogu na duge staze biti kućne pale poptt W. robuste. Čak su i C.humilis var. ceriferu koju sam kupio u Dehneru u Austriji posadili 3 zajedno, a to sam viđao i s običnm C.humilisima. Sad mi je kod cerifere krenulo nekoliko bočnih izdanaka pa će sve ukupno to biti previše za rast u posudi. Također i W. robustu planiram ako ne sljedeće onda sigurno za 2 god. posaditi na otvoreno uz pasivnu zaštitu pa ako im se posreći blaga zima super, ako ne ionako sam ih dobio na popustu a lako su nabavljive...Imam i neke ideje kako ih održati nekoliko zima dok su male živima s pasivnom zaštitom
I u posudi ih je čak 4, a ne 3 samo se još nisu sve podjednako pokrenule pa se na slici ne vidi baš najbolje. Njihovo odvajanje zbog jakog korijenja nema šanse u ovom stadiju razvoja palme. U ranijim postovima Veruda je spominjao da je izgubio neke W. robuste zbog razdvajanja, a meni se to isto umalo dogodilo. Zato nisam niti pokušao razdvajati cerifere