Hvala Veruda

.
Lani sam sakupio dosta sjemenki od velikih filifera uz zadarske zidine i dobio paketić, dva od trave, tako da mi je nakraju isklijalo oko 40 filifera.
10-ak sam ih posadio u vrt u Drnišu, jedan dio ostavio na Zg balkonu, a jedan dio donio u firmu.
Na balkonu su mi sve smrznule, mislim da se temp. u jednom navratu spustila na -10/-12 C (uz njih mi je propalo i 10ak klijanaca trachyja, 4 god. stara dactilyfera D. Noor, koja se počela sušiti dosta kasnije, po dolasku toplog vremena, samo je preživjela y. elephants, tek s manjim oštećenjima starih listova). U firmi me u jednom navratu nije bilo 20 dana i sve su se posušile, a od ovih u Drnišu je izgleda nekoliko preživjelo! Ne mogu još pouzdano tvrditi, jer bi to bilo pravo čudo budući da su bile zaštićene samo malčem od lišća, ali početkom 4. mj. donji dijelovi nekih klijanaca su bili zeleni.
Ugl. dobio sam od trave par malo većih klijanaca (mislim da su isto od onih velikih zadarskih), posadio ih u vrt, pa ćemo vidjeti da li će koja opstati.