U vezi sa nege: osim vode, svake nedelje u toku leta stavljam desetak-15 g(jedna nepuna zlica) NPK sa mikroelementima, a u pocetak Lipnja sam dodao i okopao uz velike kolicine vode, gnojiva od peradi - oko 1-1.5 kg, jer nije bio pregoreo(fermentirao). Planiram da to ponovim za desetak dana, kad se vratim sa Crnog mora, jer po mom misljenju vegetacija ove vrste kod mene produzitce se do druge polovine jesenji (e tad cu da vidite sta je to manija, kada pocnem da je stitim ot zimske opasne vlaznosti, mnogo se bojim zbog osjetlivosti tacke rasta ove vrste.
Jos jedna dodatna informacija: ovo mesto u dvoru je najtoplije, jugozapadno od kuce - u svako doba godine je 2-3-4 gradusa toplije, osim kada puha zapadni vjetar, ali u tom slucaju je po definiciji toplije, narocito u zimi. Tako da moram da izgradim nekog casticnog zaslona od njega(nije opasan, osim za estetskog vida lisce), a osim toga - sigurnu zastitu ot kise. Zao mi je sto je samo jedna, ali i da bih imao dve, ipak sumnjam da bih eksperimentisao bas sa ove vrste.
A znate li sta jos: moram da se podelim sa vama, jer znam, da cete me shvatiti: Kako ljudi nemaju osjetila za to: kad sam pokazao Jubaea-u svojih prijatelja, oni su rekli : " Ha, ne vidim razlike ja izmedju ovu(Jubaea) i ovih(nekoliko Kanarki) :))
Ma kako je to moguce, Boga mi - to je sasvim razlicita, jos na prvi pogled, ne govorimo vec o njenoj "aristokratskom" prisustvu! :)
Sorry na mnogoslovnost, ali jos kada je pogledah prvi put - bila je to ljubav na prvi pogled :))