Autor Tema: Agave  (Posjeta: 277650 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Veruda

• Administrator
  • Spol: Muški
Odg: Agave
« Odgovori #105 u: Listopada 18, 2008, 22:50:14 poslijepodne »
I meni liči na americanu kada usporedim ovako sa mojom prema slici...

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #106 u: Listopada 18, 2008, 23:25:20 poslijepodne »
lici na obicnu amerikanu... kakvo joj je lisce? glatko, hrapavo, jos neke osobine???

Lisce je glatko ali bodljikavo sa strane, prilicno debelo, a znam i da je prezivela prethodnu (blagu) zimu napolju bez ikakvih problema ako to nesto znaci.
« Zadnja izmjena: Listopada 18, 2008, 23:29:05 poslijepodne od Xenon »
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
    • Email
« Odgovori #107 u: Listopada 28, 2008, 21:09:34 poslijepodne »
Toto, trebam adresu i broj telefona za one agave koje si naveo.
"U xanadu rasadniku u splitu ima malih agava sljedecih vrsta  guiengola, montana, horrida, parryi, po cijeni od 20 kn."
Iz Ivanić Grada sam ali imam frenda koji bi mi ih mogao donijeti.
Anchi

Offline agava

• Phoenix
  • *
« Odgovori #108 u: Listopada 29, 2008, 13:34:26 poslijepodne »

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #109 u: Listopada 29, 2008, 15:29:43 poslijepodne »
SUPER! Od srca HVALA!!!!!!!
Anchi

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #110 u: Studenoga 15, 2008, 20:58:42 poslijepodne »
Palmark i Merijt, da li postoji kakva mogućnost da se nekako dokopam jedne agave americane mediopicte?!! Imam isti slučaj kao i Palmark, kopala sam malo za sjeme agava i naletjela na sliku mediopicte. PrEEEEEEkrasna je! Inače imam gospođu koja mi iz Švicarske donosi sjemenje,ali mi je ovih dana javila da od mediopicte ništa neće biti, pa vas molim da mi pomognete ako je ikako moguće. U siječnju ću posijati sljedeće vrste pa ako ću vam se tako moći odužiti, možda nađete nešto što vas zanima.
Agave garciae-mendozae
Agave obscura
Agave marmorata
Agave stricta var. rubra
Agave atrovirens var. mirabilis
Agave chiapensis
Agave salmiana
Agave parrasana
Agave deserti
Agave ferdinandis
Agave macroacantha
Agave ovatifolia (Monterrey)
Agave shrevei var. magna
Agave stricta
Agave chrysantha
Agave neomexicana (mescal)
Agave havardiana
Agave gentryi
Agave victoria reginae

Trenutno imam zasijane banane i neke palme:
Ravanela
Musa velutina
Musa zebrina
Musa lasiocarpa
Ensete glaucum
Trachycarpus princeps
Pachypodium Lamerei-istrunuo
Pelechypora Pseudopectinata-niknulo
Fledermaus mix
Cyrtostachys renda
Astrophytum coahuilense superkabuto-niknulo
Trachycarpus princeps
Brahea armata
Joey Palma
Musa coccinea

I još ću posijati:
Strelitzia nicolai
Musa mannii
Musa sp. helens
Ensete ventricosum
Musa siamensis
Musa acuminata

U Xanadu u Splitu sam kupila sedam vrsta agava, tako da ih za sada imam 11 vrsta i oko 150 kaktusa.
Javite mi se!

Anchi

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #111 u: Studenoga 29, 2008, 20:05:30 poslijepodne »
Još nekoliko slika radi usporedbe rasta Agava americane ove godine, pogotovo mi se sviđa kod marginate šta je krenula sa uvijanjem listova....

25.03.

10.09.

29.11.

Offline nina

• Washingtonia
  • *
    • hibiskusnina
    • Email
« Odgovori #112 u: Prosinca 03, 2008, 15:08:48 poslijepodne »
A, ja htjela pitati ima li tko mediopictu, a vidim da je Anchi vec pitala!

Anchi, raspitivala sam se svugdje, nisam dobila odgovora.

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #113 u: Prosinca 04, 2008, 22:05:43 poslijepodne »
Nina, od srca puno, puno hvala!
Mislim da će u proljeće biti puno lakše doći do nje.
A za hibiskuse se čujemo.
JOŠ JEDNOM VEEEELIKO HVALA NA BRIZI!
Anchi

Offline merijt

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #114 u: Prosinca 06, 2008, 22:24:28 poslijepodne »
Pozdrav narode
U vezi mediopicte da odgovorim. Za oko 5 godina koliko je imam dala sam tri pelcara i trenutno ima jedan mali skoro da se i nevi, koji sam obecala komsiji. Na prolece cu da je presadim, mozda ce bolje pustati pelcare. MOje prijateljice su cekale po vise od godinu dana na pelcare. Ne znam ima li neko zivaca toliko da ceka. Komsija mi rezervisao pelcar pre ngo je bio uopste krenuo. Takva je situcaija. Znam kako je kad se nesto puno voli, a nemas drugog nacina da dodjes.
Ja sam moje agave nabavila iz Nemacke. Poslate su Austriju , prijateljima koji tamo rade, pa su oni sa kombi prevozom poslali meni. Agave su iy Nemacke krenule u utorak, a vec u subotu su bile kod mene.To je ubedljivo najbolja ponuda na internetu. Agave su samo 3-4 evra, s izuzetkom Medipicte Aurea, koja je bila 5 evra. Na ime putnih troskova dobijas bijjke, pa i neku vise preko. Eto ko zivi u EU ili ima prijatelje koji tamo rade jednostavno mogu doci do agava. Sajt je agavenwelt.de
Anchi Rado bih se menjala s tobom, jer iako ima 50 razlicitih agava imaces dosta koje ja nemam. Trenutno od pelcara imam filiferu i    istmensis, a mogu te staviti na listu i za  medipictu alba. Problem je samo kako da se razmenimo.Lako mogu da dobijam posiljke iz EU, ali Ivan gradic nije u EU. Imas li neku ideju?
Puno pozdrava za sve

Offline ANCHI

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #115 u: Prosinca 08, 2008, 09:51:18 prijepodne »
Hej, Merijt!
Pogledala sam onu stranicu agavenwelt.de, tip stvarno ima super povoljne cijene. Ali najveći problem je kako doći do njih. Nitko mi ne pada na pamet tko bi mi ih iz Njemačke mogao donijeti, neki poznanici kojih se sjetim, bojim se da ne bi riskirali preko granice. Ima nekih ljudi koji ne razumiju tu ljubav prema biljkama pa jednostavno ih ne želim niti pitati.
Pitat ću tipa da li bi ih htio slati poštom, makar ne znam kako to funkcionira, kakve potvrde mora imati da su biljke zdrave i da li će to htjeti. Nekako moram doći do njih. Cijene su mu mizerija, ja Sam za 5 sjemenki davala po 12-13 eura i pitanje je da li će niknuti jedna ili nijedna.
Pitanje: Da li tvoji iz Austrije idu često kući, da li prolaze možda kroz Zagreb, da se nekako dogovorimo ili da ih dovezu do tebe, a ti ih meni šalješ poštom. Ja bi to sve platila, to nije nikakav problem.
Trenutno mi ništa drugo ne pada na pamet. Al danas ću ja tipu poslati mail, pa ću vidjeti šta će mi odgovoriti. možda on ima koga iz HR, nikad se ne zna.
Anchi

Offline merijt

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #116 u: Prosinca 08, 2008, 12:45:19 poslijepodne »
Anchi pogledaj PP. poslala sam ti dve poruke, ali u mojoj izlaznoj posti nema nista. Pa cu ti ovde ukratko odgovoriti.Posto on Salje u EU i CH (Svajcarsku) ti si resila problem. Naravno ne moras cekati da tvoja prijateljica iz Svajcarske dolazi kuci, vec ti moze po nekom kombi prevozniku poslati i ranije. Moji rodjaci inace idu preko Madjarske. Ispasce sve to dobro.
Pozdrav

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #117 u: Prosinca 08, 2008, 14:11:31 poslijepodne »
nema ti ništa u izlaznoj pošti jer nisi odabrala da ti se sprema izlazna pošta.
Profil - privatne poruke - Spremiti kopiju svake poslane Privatne Poruke u moj outbox.
Imajte na umu da možete imati spremljeno do 20 poruka. Tu su uključene poruke koje ste poslali i spremili, i poruke koje ste primili.
Nakon toga vam drugi korisnici neće više moči slati privatne poruke dok ne ispraznite "sandučić".

Offline nina

• Washingtonia
  • *
    • hibiskusnina
    • Email
« Odgovori #118 u: Prosinca 08, 2008, 14:58:40 poslijepodne »
Anchi,

Da bi biljcicu (bez zemlje). legalno uvezla, mora biljcica imati sa sobom fitosanitarno uvjerenje, koje mnogi ozbiljni proizvodjaci mogu ishoditi bez problema, ali ono kosta, u USA npr. 50 dolara, na Tahitima sam ga placala svega 3 dolara, itd, cijene su razlicite.

ako se odlucis na ovaj nacin, dobro je raspitati se u svome gradu (ili opcini) i doci do odgovornog fitosanitarnog inspektora (mozes ga naci preko poste), pa mu najaviti dolazak takve posiljke, sto isto ne bi trebao biti  problem. Posto to fitosanitarno kosta, ja uvijek kupujem vise biljaka na jedno uvjerenje, tako je isplativije.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #119 u: Prosinca 08, 2008, 18:02:47 poslijepodne »
Nisu ni cijene phyto certificata unutar neke države svugdje iste.
Možda to ovisi i o samom prodavaču.