Evo ovako:
Pronašao sam u baumaxu musu(bananu) e sad neznam dali se radi o dwarf Cavendishu.Pitao sam ženu u vrtu međutim ona nije čula za dwarf Cavendish nikad.Ona kaže da oni imaju tu biljku pod nazivom musa.
Ta biljka odnosno drvce koje sam vidio u baumaxu gotovo identično izgleda kao dwarf Cavendish po mojoj logici to bi i trebalo biti to jer drugo nema šta.
Pogledao sam biljku i vidio sam odsječenu granu neznam dali je to grana ili je tu trebao plod izrasti.
Pito sam ženu dali ta musa koju oni imaju daje plodove ona je rekla da nezna da je to za njih ukrasna biljka ali s obzirom da je bila visoka oko metar visine mislim da je jos rano za plodove čak i ako ih je bilo odrezani su..
Cijena je 70kn 50% je popust inače je 140kn..Neznam sad dali da uzmem tu biljku ako je uzmem hoču li dobiti plodove.Žena je rekla da vjerojatno nakon 8mj daje plodove ali vidi se da ona nezna ništa o toj biljci i nije sigurna ni u šta.
Može li mi netko pomoči pa reći o čemu se tu radi?Zbunjen sam ja ,a zbunio sam i ženu.
Ja tražim musu koja daje plodove jestive kao dwarf Cavendish ,a ta žena koja radi tamo s tim za nju je to ukrasna biljka međutim ako bi ja tu musu presadio kod sebe i ostavio ju da raste vjerojatno bi bilo plodova..
Pomoč molim !