palmapedia.com

RAZNO => PREDSTAVLJANJE ─îLANOVA => Autor teme: Xenon - Rujan 12, 2007, 01:23:54 prijepodne

Naslov: Pozdrav iz Beograda
Autor: Xenon - Rujan 12, 2007, 01:23:54 prijepodne
Pozdrav svim clanovima i svima koji vole palme i ostalo egzoticno rastinje!

Ja sam iz Beograda, dakle zivim u klimi gde ne raste bas puno toga egzoticnog, ali ipak su mi palme hobi i zelja mi je da uspesno gajim visoke palme u ovoj ne bas pogodnoj klimi. Takodje su mi zanimljive i druge egzoticne biljke, narocito yucce i banane, koje bi u mojoj klimi mogle da se gaje ali ih ipak slabo ima...

Biljkama se ne bavim profesionalno i svo znanje koje imam sam stekao sam kroz iskustvo, dakle ubio sam veoma veliki broj palmi, pa sad mogu da kazem sta kojoj vrsti odgovara a sta ne.  :icon_neutral: Uglavnom su to bili nesrecni Phoenixi koje sam ostavljao napolju da mrznu i slicno. Ipak, u poslednjih nekoliko godina sam se preko interneta informisao o nekim vrstama koje podnose daleko nize temperature od palmi sa kojima sam ja eksperimentisao, to se narocito odnosi na neke retke Trachycarpuse i neke Sabale, tako da sada cekam da mi palmice koje su mi u medjuvremenu nikle i koje sam u medjuvremenu nabavio narastu, spremam ih za torturu...  :icon_joy:

Spreman sam da odgovaram na pitanja ako nekoga nesto zanima, ali takodje imam jos puno da naucim, narocito od clanova koji imaju vece iskustvo od mene.

Pozdravljam vas sve.
Xenon