loool datulje su voce sta jede svugdi po arapsku svitu i ovde ih ima u london na prodaju koliko oces .. stvarno se cudim pivi da nisi znao sta je to to je oce sta phoenix dactyliferi daje kad je zerla u zemljama ka egipat ,sudan,iraq ,tunis i kina http://en.wikipedia.org/wiki/Date_palm
ali jedino misto di mozes jest datulje od palme u europu je cipar i kreta ali samo na neki mistama mozda u extrimni jug od scicilija. Ukus je pre lip i normalno se jede sa mlikom. To muslimani jede tradicijalo sa milkom od deve kad noc padnedok traje Ramazan. Ali sta se tice ta plaza virujem da nije to samo legenda ima malo smisla iza toga.
Snowkid ne budi smješan

jedina stvar ovdje je da se nisi baš dobro izrazio jer ti ne ide baš najbolje sa hrvatskim...
A i nisam govorio o tome nego sam govorio o tome da na toj plaži rastu theophrastiiji a ne dactylifere. (u večoj količini, zato sam pitao da pojasniš da nemaš ti možda neku drugu informaciju).
I "kanarka" se uobičajeno misli i zove phoenix canariensis, a ne phoenix dactylifera.
Pa ne moram valjda se ja tebi opravdavat da znam da dactylifera daje plodove za konzumaciju

Ti kao da ne čitaš ovaj forum i kao da se to nikad nije spominjalo nigdje, pa ni na ovom forumu pa ja za to nebi znao