@ Branimire, Hobotnica, Zexland hvala vam
@Zexland, moram priznati da ja još nisam stigao otići do vikendice otkako je ovako zatoplilo i nisam posadio onaj spominjani Chamaerops humilis. Nadam se da bih uskoro mogao otići jer sam dobio sljedeći tjedan slobodne dane na poslu i C.humilis ide u zemlju-nema mu pomoći
Šteta što sam izgubio dva dragocjena tjedna koje je mogao iskoristiti za prilagođavanje i ukorjenjivanje. Da ne bi baš bio s tavana na sunce desetak dana se nalazi na balkonu s južne strane zgrade kao priprema za sadnju u zemlju.
@Branimire, metalne konstrukcije su kupovne košare. Birao sam najače i najdeblje dužine 80cm (dubinu i širinu nisam mjerio)jer moraju nositi puno tereta. Imaju ih u Bauhausu za 72kn. Može se naći dosta jeftinijih, ali konstrukcija im je tanja pa im nosivost nije neka. Ne bi bilo zgodno da ti palma pogodi nekog ispod balkona ili razbije nečiji automobil. Pored ovih imam i jednu košaru za jednu palmu u kojoj se nalazi veći C. humilis. Cijena im je oko 25kn i dobre su za malo veće palme. Trebao bih još jednu ovakvu košaru ta Phoenix canariensis da mi ne zauzima prostor na balkonu.
Umjesto sigurnosne žice možeš improvizirati i dobiti još 10-tak centimetara (npr. za palme u malo većim posudama) s metalnom konstrukcijom kao na slici dolje koja je pričvršćena na zid zgrade. Mislim da ih ima i kupiti. Ako nešto vidim zgodno i povoljno javim ti.