Anketa

Treba li trenutne teme nadopuniti popularnijim biljkama (i manje egzotičnim) kako bi forum dobio na novom članstvu?

Da, što više članova to bolje
Ne, forum bi izgubio na kvaliteti
Možda, treba još pričekati
Ne znam

Autor Tema: Sadržaj foruma?  (Posjeta: 2038 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Veruda

• Administrator
  • Spol: Muški
Sadržaj foruma?
« u: Rujan 25, 2007, 13:40:44 poslijepodne »
Pokušajte odgovoriti na ovo pitanje, ja neću još ništa sugerirati.  :icon_smile:

Offline Pivi

• Administrator
Odg: Sadržaj foruma?
« Odgovori #1 u: Rujan 25, 2007, 14:03:09 poslijepodne »
Mislim da ga je dobro nadopuniti sa različitim biljkama, ali po mom mišljenju nikako sa biljkama koje ne spadaju pod: palme, cikase, kaktuse, banane i mediteranske biljke.

Bolje što kvalitetnije razgovarat o ovim stvarima (na kojima se forum i bazira) nego radit kupus sa još 100 drugih...

« Zadnja izmjena: Rujan 25, 2007, 17:43:05 poslijepodne od Pivi »

goga

• Gost
« Odgovori #2 u: Rujan 25, 2007, 18:08:04 poslijepodne »
Iskrene čestitke pokretačima foruma  :thumb_up: Sviđa mi se upravo ovakav, bez proširenja, razvodnit ćete ono bitno ako ga budete unedogled proširivali prema željama članova i forum će izgubiti svoj prvobitni cilj.
Iako sam nova ovdje,većinu već poznajem sa SB-a  :wink: Svraćat ću povremeno i nadam se dati svoj doprinos životu ovog društva  :sretan:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #3 u: Rujan 25, 2007, 18:09:25 poslijepodne »
Dobrodošla goga!  :thumb_up:
Slažem se sa tvojim mišljenjem, stay active  :wink:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #4 u: Rujan 25, 2007, 18:09:46 poslijepodne »
Pozdrav Goga :icon_joy:

Ugodno surfanje po forumu :sretan:

goga

• Gost
« Odgovori #5 u: Rujan 25, 2007, 18:12:31 poslijepodne »
Hvala, hvala  :sretan:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #6 u: Rujan 26, 2007, 01:17:54 prijepodne »
Po mom misljenju, forum bi trebalo da ostane posvecen palmama i egzoticnom bilju. Za ostale biljke, tu je svetbiljaka.

Btw, dobrodosla goga!  :thumb_up:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #7 u: Rujan 26, 2007, 08:51:16 prijepodne »
Goga, dobrodošla na ovaj forum!  :thumb_up:
Potpuno se slažem sa Pivijem i Xenonom. Ne treba raditi kupus od foruma.
USDA zone: 7a

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #8 u: Rujan 26, 2007, 09:51:23 prijepodne »
Pa onda je sve jasno, anketa je poslužila svrsi a napravljena je jer sam načuo da bi možda bilo više "istaknutijih" članova sa SB-a ako bi išli širiti.

To se neće dogoditi dok sam ja tu administrator i slažem se da bi tako izgubili na indetitetu, palma ostaje "kraljica" foruma i nadopunjuje se sa kaktusima, cikasima, mediteransim biljkama i bananama kao "pomoćnim" biljkama.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #9 u: Rujan 26, 2007, 10:28:30 prijepodne »
Ja sam mišljenja kako je kvaliteta mnogo bitnija od kvantitete. Mnogo je bolje imati malo članova koji su stručni za biljke o kojima se piše nego hrpu članova koji samo pišu: "Dobila sam na poklon tu i tu biljčicu, joj kako je slatkiiiička!" čega smo se nagledali na Svetu biljaka. Proširivanjem bi forum izgubio na originalnosti i kvaliteta bi mu znatno opala.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #10 u: Rujan 26, 2007, 13:34:33 poslijepodne »
Ja iskreno pišem ovdje gdje je to i namjenjeno:

Po meni na ovom forumu nema mjesta za hrastove i četinaće (možda svega jedna dvije vrste)... niti tko sadi hrastove po jadranu u vrtovima, ima jedna vrsta koja raste na divlje (česmina - hrast crnika) ali nema teorije da bi tko u dalmaciji posadio to u vrtu (možda rijetki izuzetci) jer to drvo nije po ničemu zanimljivo.
Ja ga negdje po visu viđam u divljini i koristi se isključivo kao dobro drvo za brodove... ili dijelove broda... jer nema ga puno

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #11 u: Rujan 26, 2007, 13:54:53 poslijepodne »
Slažem se sa time da je hrast crnika, borovi i sl. potpuno nezanimljiv, ali to je za nas na moru. Za ljude koji nisu sa mora možda to i nije tako. Ako misliš ograničiti broj vrsta u podforumu mediteranske biljke onda moraš napisati uvodnu riječ i točno specificirati koje biljke se smatraju egzotično-mediteranskim biljkama...

Nama te biljke nisu nimalo egzotične, ali nekima jesu. :wink:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #12 u: Rujan 26, 2007, 14:10:03 poslijepodne »
Potpuno te shvačam o ćemu govoriš...
Ali hoćem li onda pisati o onome šta stvarno spada pod egzotu i pravo mediteransko bilje, ili ćemo počet pisat i o borovima (koji su se na jadranu - dalmatisnkim otocima počeli sadit u drugoj polovici prošlog stoljeća), hoćemo li pisat o ošćibodu (još zvan "oslobod", "magareća salata"... )
(šta će netko sa sjevera smatrat zanimljivim) hoćemo li pisat o milion drugih stvari koje će netko drugi smatrat egzotom...

Samim time upravo idemo u kontru ovoj anketi i u kontru ovih 100% odgovora na anketi.

Smatram da treba napisati neke upute na podforumu "mediteranske vrste", a ako se slučajno nekome zalomi da napiše nešto šta (po nama) nema veze sa stvarnom egzotom i mediteranom da onda pobrišemo taj topic i obavijestimo autora.

Onda bi mogli i pisat o divljoj salati - mješanim travama ("mišanca" pod tim imenom se prodaje na tržnicama) jer će nekome to biti zanimljivo.
A nevidim kakve to veze ima sa vrtom. To su divlje stvari koje namju veze sa uređenjem vrtova. Isto tako i česmina tj. hrastovi u dalmaciji.

Nadam se da shvačaš o ćemu pričam.

Ako se složimo, napravit ću upute za pisanje na mediteranskom forumu kako se nebi dalje radio kupus...  :wink:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #13 u: Rujan 26, 2007, 17:07:08 poslijepodne »
Pivi, tvoje pisanje me je razočaralo. Kažeš da nitko na mediteranu ne bi sadio crniku i ostale hrastove? E pa vidiš ja bih. Mislim da forum neće izgubiti na kvaliteti ako budemo pisali o SVIM vrstama mediteranskog bilja. Osim toga, ako nisi znao, crnika se sadi i u parkovima primorskih gradova. Vidio sam je po splitskim parkovima i da je posve nezanimljiva nitko je ne bi sadio. Znači ti bi da prognamo s foruma sve vrste koje imaju pejzažnu vrijednost zbog toga što se tebi ne sviđaju?

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #14 u: Rujan 26, 2007, 17:14:11 poslijepodne »
Palmofan... nisam reko da nitko nebi sadio. Kažem da nitko ne sadi.
Nemam ja ništa protiv hrasta. vjeruj mi.
Ali mislim da mu nije mjesto na ovom forumu koji prvenstveno piše o palmama, sukulentima, cikasima, bananama i ostalom (ukrasnom) mediteranskom i egzotičnom bilju.

Da nije tako onda bi Palmapedia bila samo još jedan svet biljaka... a mislim (znam) da to nije bila (niti je) prvotna "misija".

Ovo nije allaround forum. Sami naziv mu kaže "prvi forum posvećen palmama i drugim egzotičnim biljkama".

Tebi su zanimljivi hrastovi
Netko će doći i reći "meni su zanimljivi oslobodi (magareća trava)"
Nekome će biti nešto treće
Nekome nešto peto

Zato upravo smatram kako u podforumu "mediteranske biljke" treba jasno odrediti granice jer bi se ubrzo počelo pisat o svemu i svačemu i to bi počelo naličit na kupus. Upravo na onaj kupus protiv kojega ste se 100% protiv svi izjasnili u anketi.

Molim te nemoj ovu raspravu spuštat na osobnu razinu. Ovdje se čisto radi o samom uređenju foruma.

Edit:

Podforum "mediteranske biljke" nije namjenjen da se na njemu piše o svim mogućim mediteranskim vrstama jer onda bi ovo bio "allaround mediteranski forum" a smatram da to nije. Držimo se čisto "egzotičnijih" i "pitomijih" stvari... smatram da hrast to nikako nije... a ni bor koji se po jadranu počeo sadit prije 50ak godina kako bi se pošumjela gola brda a danas svi bruje o tome kako je to bila velika greška... Palmofan, zato i postoji svetbiljaka koji je (ponavljam) all around forum.

Neki novi korisnici koji su došli sa sveta biljaka su upravo rekli da ništa ne diramo nego ostavimo kako je... nemojmo radit kupus...
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2007, 17:18:15 poslijepodne od Pivi »