Anketa

Treba li trenutne teme nadopuniti popularnijim biljkama (i manje egzotičnim) kako bi forum dobio na novom članstvu?

Da, što više članova to bolje
Ne, forum bi izgubio na kvaliteti
Možda, treba još pričekati
Ne znam

Autor Tema: Sadržaj foruma?  (Posjeta: 2037 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Sadržaj foruma?
« Odgovori #15 u: Rujan 26, 2007, 17:32:13 poslijepodne »
Onda nam ne preostaje ništa drugo nego napraviti Pivijevu listu, tj. popis zabranjenih biljaka na Palmapediji. :rofl:
USDA zone: 7a

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #16 u: Rujan 26, 2007, 17:36:25 poslijepodne »
palmofan, spuštaš "uređivanje foruma" na osobnu razinu...
Da ne govorim da su ovo provokacije...

Neće biti liste, ali će najvjerojatnije na neki način biti određene granice...
Mislim da sto postotni rezultat ankete dovoljno govori...
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2007, 17:38:10 poslijepodne od Pivi »

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #17 u: Rujan 26, 2007, 18:05:11 poslijepodne »
Ma ne provociram ja tebe nego stvarno mislim da bi trebalo napisati o kojim se biljkama ne treba pisati na forumu.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #18 u: Rujan 26, 2007, 18:53:22 poslijepodne »
Slažem se sa time da je hrast crnika, borovi i sl. potpuno nezanimljiv, ali to je za nas na moru. Za ljude koji nisu sa mora možda to i nije tako. Ako misliš ograničiti broj vrsta u podforumu mediteranske biljke onda moraš napisati uvodnu riječ i točno specificirati koje biljke se smatraju egzotično-mediteranskim biljkama...

Nama te biljke nisu nimalo egzotične, ali nekima jesu. :wink:

Evo, ja razmišljam već pola sata i ne znam kako bi sastavio taj popis biljaka koje nisu dovoljno egzotične, problem je u koncepciji riječi "egzotično" jer ponavljam nqa ovom forumu mogu svi pisati kako ti iz zone 10a a tako i ako se netko registrira iz zone 5a. Za njega je magnolia egzotična a za tebe to ne bi bio ni oleandar......

Nemam pojima, ako uspiješ sastaviti smislenu uvodnu riječ pošalji mi je pa ću viditi još oko toga. Do tada sve ostaje kako je i nema smisla išta zabranjivati kada ni ja nisam siguran kako to regulirati...

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #19 u: Rujan 26, 2007, 19:24:43 poslijepodne »
Shvačam vas oboje i sad ću postavit pitanje vezano uz vaša zadnja 2 posta:

A koja je onda smisao ove ankete i 100 postotni odgovor forumaša?

Jer anketa upravo to i pita...
-------------------------------------------------------------------------

Palmofan, pa upravo mislim da bi trebalo sastaviti takvu grupu vrsta o kojoj se nebi pisalo na forumu:
Po meni bi zasigurno dvije vrste koje bi tu ulazile bile:
Borovi
Hrastovi

I naravno shodno tome bi moderatori uređivali ako se pojavi nešto takvo...
Veruda mislim da je pojam "egzote" poprilično određen. Drugo je šta nekome može na jadranu uspjevati jedno, a gore u sjevernim krajevima nekome ne.
Ali mislim da se itekako možemo složiti kako hrast i bor nikako (i nigdje) nisu egzota...

A sad vi kako hočete...
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2007, 19:29:10 poslijepodne od Pivi »

goga

• Gost
« Odgovori #20 u: Rujan 26, 2007, 19:47:45 poslijepodne »
Pojam egzotične biljke je vrlo širok, s tim se i ja već 3 g. borim na SB. Recimo meni je plumbago egzotična biljka, nekome s Jadrana svakodnevna koja ne zahtijeva posebnu pažnju, dok je npr runolist već pravi pothvat uzgojiti u recimo Dubrovniku.
Pročitajte Obavijest o uređivanju podforuma Egzotične vrste na SB, možda vam pomogne.
Stvar je u tome da urednici/moderatori foruma moraju biti složni i dogovoriti se, inače će dolazati do svađa. Moj prijedlog otvorite podforum OSTALE NESPOMENUTE VRSTE ili kako već (vaša odluka) i sve što smatrate da ne bi trebalo biti u egzotičnim biljkama jednostavno mičite u to -ostalo i s vremenom obrišite da se ne nakuplja svaštarije. Nećete se zamjeriti članovima, to je najbitnije.

I da, otvorite si (za ostale članove nevidljiv) podforum gdje ćete se međusobno dogovorati, ako treba i posvađati, a da mi to ne vidimo :wink:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #21 u: Rujan 26, 2007, 19:52:55 poslijepodne »
goga pametno zboriš.
Ovdje smo razgovarali jer se upravo tema ticala svih... ali dobro...

Postavit jasna pravila je upravo ono kako se ne zamjerit članovima.
Ako se zna šta može/šta nemože onda nema ni zamjeranja.

goga

• Gost
« Odgovori #22 u: Rujan 26, 2007, 19:57:33 poslijepodne »
Upravo pročitala topic o mediteranskim biljkama  :thumb_up:, ali mali savjet :icon_mrhappy: ljudi su vam prelijeni da bi preko pretraživača pogledali da li slična ili ista tema već postoji, a kamo li će vas pitati putem maila smiju li ovdje postati. Ovime ćete ih preplašiti.
Odredite pravila, pustite ih da postaju, a poslije premijestite. Najlakše je da ih u uvodnom dijelu obavijestite da će topic biti premiješten ako se ne nalazi na pravom mjestu!  :wink:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #23 u: Rujan 26, 2007, 19:59:06 poslijepodne »
da...

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #24 u: Rujan 26, 2007, 20:19:26 poslijepodne »
Upravo pročitala topic o mediteranskim biljkama  :thumb_up:, ali mali savjet :icon_mrhappy: ljudi su vam prelijeni da bi preko pretraživača pogledali da li slična ili ista tema već postoji, a kamo li će vas pitati putem maila smiju li ovdje postati. Ovime ćete ih preplašiti.
Odredite pravila, pustite ih da postaju, a poslije premijestite. Najlakše je da ih u uvodnom dijelu obavijestite da će topic biti premiješten ako se ne nalazi na pravom mjestu! :wink:

slažem se goga, ali mi takve (off)topike nemamo di premijestiti :misli:

goga

• Gost
« Odgovori #25 u: Rujan 26, 2007, 20:36:48 poslijepodne »
Moj prijedlog otvorite podforum OSTALE NESPOMENUTE VRSTE ili kako već (vaša odluka) i sve što smatrate da ne bi trebalo biti u egzotičnim biljkama jednostavno mičite u to -ostalo i s vremenom obrišite da se ne nakuplja svaštarije.
Da se ne ponavljam, a možete podforum nazvati i razno
Rekoh, ovo je samo moj prijedlog i želja da pomognem svojim iskustvom, na vama je odluka  :wink:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #26 u: Rujan 26, 2007, 21:18:07 poslijepodne »
Hmmm, onda se stalno vrtimo u krug. Otvaranjem teme "razno" gdje bi trpali neadekvatne biljke mogla bi dobiti na značaju i zasjeniti one biljke zbog kojih smo svi mi tu  :wink:

I da se nadodam, ovaj forum niti nije niti će pokušati kopirati ostale forume na ovim prostorima. Točno se zna koji krug ljudi imaju interese za palmama i egzotičnim biljkama, to je doduše mali broj ljudi, ali poučen iskustvom sa drugih stranih foruma iste ili slične tematike, taj broj stalno raste...

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #27 u: Rujan 26, 2007, 21:23:51 poslijepodne »
Veruda, ovo se u potpunosti slažem sa tobom.
Ajmo sad zaključit ovu raspravu, malo poredit šta imamo i idemo dalje  :wink:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #28 u: Rujan 27, 2007, 15:32:33 poslijepodne »
Da li su i čempresi nepodobne biljkew za ovaj forum? Xenon je napisao vrlo zanimljiv članak o čempresu i bilo bi ga šteta izbrisati. Predlažem da se podforum kaktusi preimanuje u kaktusi i sukulenti jer se u njemu pisalo o jukama i čuvarkućama a one ne spadaju u kaktuse. I još me zanima kakav bi status trebala imati čuvarkuća, ona definitivno spada u sukulente i o tome nema rasprave ali bi netko mogao ustvrditi da je ona preobična biljka i da ne bi trebalo pisati o njoj.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #29 u: Rujan 27, 2007, 15:38:59 poslijepodne »
Sukulenti su sastavni dio ovog foruma, a piše samo kaktusi kako smo sve radili na hrpu (prebacivali sa starog foruma) pa tako se nisu neke stvari napisale do kraja....
Xenonov članak o Araucaria heterophylla će ostati ali to je iznimka koja potvrđuje pravilo...

please no čempresi on this forum  :wink: