Pozdrav svima i RESPECT odgovornima!
Dakle, započet ću klasično: pozdrav iz Malog Lošinja! Totalni sam početnik sa palmama ali i sa svim biljkama, no dobio sam na poklon jednu kućnu palmu u vazi (koju sam kasnije presadio u veću vazu) za koju sam skužio googlajući i pregledavajući slike i postove o palmama da je jedna od uobičajenih kućnih palmi koja se ovdje često spominje (ne znam točno ime).
Treba mi vaša POMOĆ jer mi se polako počela sušiti!!! Listovi su požutili, neke sam odrezao, neke sam namjerno pustio da vidim što će se dogoditi. Ono što me raduje jest to što vidim da i dalje pupaju listovi iz nje i to zeleni! Kažem ne znam što bih trebao učiniti, kako se brinuti za nju, kako koliko i dali uopće rezati te suhe listove??? Držao sam ju na mjestu koje nije grijano, no nije ni posebno hladno, u hodniku gdje dolazi svjetlo, ne direktno sunce u nju, no možda sam neko vrijeme kako sam bio na putu zanemario zalijevanje (a kako vidim možda nisam niti trebao zalijevati, već samo malo tu i tamo prsskati...) pa sam primjetio da se počela sušiti... stavio sam ju van na sunce, pa je naglo kiša pala i spustila se temperatura, pa sam siguran da joj to nije nimalo godilo
... nakon svega toga stavio sam ju u sobu gdje živim (imam kklimu koja je blizu nje bila, temperatura je bila viša nego ranije, zalio sam ju nešto češće... no ovi žuti listovi nisu pozelenili
(možda niti ne mogu više)...
Uglavnom, eto to je moj problem, a stvarno mi je stalo da ju spasim i da naučim kako ju održavati...
Hvala i PLEASE HELP!
RESPECT