Danas sam ponovno bio do botaničkog i iznijeli su palme van, na isto mjesto gdje su bile i prošle godine. Sabal blackburniane, kao što sam i mislio, nisu cvjetale prošle godine tako da ništa od sjemena ove godine...
Fotkao sam danas mobitelom jedan veliki odsječeni list blackburniane pa kad budem doma prebacit ću slike.
Malo izvan teme, ali interesantno: botanički ima prinove u vrstama palmi (klijanaca različite starosti koji su u stakleniku, ali se da raspoznati...neke imaju i identifikacijske pločice) Brahea armata, Butia yatay, Butia eriospatha, Jubaea chilensis (veličine kao Branimirova, a na pločici piše i Catania pa pretpostavljam da su sjeme dobili razmjenom iz njihovog botaničkog vrta) i još neke, među njima neki Trachycarpus no nisam siguran koji je.
Ne znam zašto botanički ne nabavlja već neke formirane palme od raznih vrtnih centara, jer vidio sam da neke druge biljne vrste nabavljaju i iz tih izvora
...ili je možda upravo cilj razviti palme iz sjemena

zaboravio sam još napisati da je klijanac Sabal blackburniane koji je niknuo u posudi Livistone chinensis uklonjen