Autor Tema: VRTNO JEZERCE  (Posjeta: 19757 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
Odg: VRTNO JEZERCE
« Odgovori #30 u: Svibanj 19, 2009, 15:36:09 poslijepodne »
Ma sta je ovo akaranus molim te,
Veruda ma sta crni gad i nekoliko mladih? Jeza me prolazi....ljudi.... :icon_redface: :031:

Offline akaranus

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #31 u: Svibanj 20, 2009, 07:03:47 prijepodne »
ma šta ste vas dvi izbečile oči :icon_lol:
svaki vrt koji ima tendenciju da postane rajski mora imat bar jednu zmiju, ako za ništa drugo bar da ženu nagovori na pizdarije :icon_lol:
osim toga ako vam nisu gadljive nema boljih čistača štetočina poput miševa, voluharica, hrušteva i njihovih grčica....
Veruda ovdje po Kaštelima ima slabo crnog gada, pa sad kad sam bia na palagruži nisam odolia a da ne pojačam kaštelansku popupaciju sa par komada i jednom bjelicom :mrgreen:

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #32 u: Svibanj 20, 2009, 07:05:38 prijepodne »
frane ono je blavor(Ophisaurus apodus)

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #33 u: Svibanj 20, 2009, 09:33:04 prijepodne »
Sad smo zabrijali totalno,
ali majko mila ja djelomicno umrem kad vidim zmiju, nista me drugo ne moze ubit u pojam kao zmija.
Dosta mi je i sliku vidjet da pocnem drhtat! :icon_redface:

Ja ti doma svaki dan nalozim oganj i na sredini zemljista, i pored kuce, jer je moj pokojni nono tvrdia da
one odu od dima i vatre, sad dali je istina neznam, ali za psihu pomaze.

Imala sam jedan ruzan dozivljaj kao dijete, s jednim crnim gadom ili necim slicni, od par metara duzine i
sakom debljine, mislim da to kod nas zovu krausac, jer se zna zamotat oko krave, i onda joj piti mlijeko.
Stala sam na njega u viskoj travi i onda mi se zamotao oko nogu, i poceo stiskat.

@a ono pizdarije, hm hm, za njih uvijek spremna i bez zmija!

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #34 u: Svibanj 20, 2009, 09:49:36 prijepodne »
od par metara duzine i sakom debljine, mislim da to kod nas zovu krausac, jer se zna zamotat oko krave, i onda joj piti mlijeko.
Stala sam na njega u viskoj travi i onda mi se zamotao oko nogu, i poceo stiskat.
Vjerojatno kravosac ili četveroprugi guž, ali baš da pije mlijeko :icon_lol:
znam i ja za to ma moraš priznat da to zvuči u najmanju ruku smiješno, jer inače bi im mljekarska industrija odavno najavila rat :icon_lol:
znam da traume iz djetinjstva ostave duboke posljedice ali kad malo upoznaš zmije to su jednostavna bića koja žive svoj život i ne skaču na krave :rofl:
@ a frane koliko tebi triba drva onda godišnje :icon_lol:
« Zadnja izmjena: Svibanj 20, 2009, 09:51:50 prijepodne od akaranus »

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #35 u: Svibanj 20, 2009, 09:52:33 prijepodne »
pa sad kad sam bia na palagruži nisam odolia a da ne pojačam kaštelansku popupaciju sa par komada i jednom bjelicom :mrgreen:

hahaha koji si ti "manijak"  :mrgreen:

hahahahaha FRANE i ti si me nasmijala do suza  :rofl:

Offline hobotnica

• Phoenix
  • *
    • http://www.vaderkanalen.se/?#/lan.skane/orter.burloev
« Odgovori #36 u: Svibanj 20, 2009, 15:16:26 poslijepodne »
Mnoge negativne osobine se pripisuju zmijama samo zbog jednog razloga a to je zato sto ih ljudi nevole.
Otud i price da prugasti smuk (kravosis)  sise krave ili udara repom (cuo sam i tu pricu :sretan:),
Zbog brzih pokreta tijela poskoku se pripisuje da "skace" cak neki govori da ih je ganjao sto stvarno nevjerujem!  :misli:
Za mene vrijedi teorija, "nediraj me, nediram te" i toga se i drzim!

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #37 u: Svibanj 20, 2009, 15:59:16 poslijepodne »
To sa tim krausacom kako ga u Istri zovu,
je sigurno istina jer sam vidjela to svojim ocima, bila sam dijete jedno 8 godina ili 10 godina,
krave su mukale kao lude bile su na pasi, oko jedne se je zamotao oko nogu i sisao mlijeko.
Cak su rekli da se krave naviknu i onda se jos uredno legnu, na zemlju.
Nisu bas to prazne price, ja ti 100% mogu potvrditi da je istina jer sam vidjela svojim ocima.
To se obicno dogada susnih godina kada lokve osuse, kazu.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #38 u: Svibanj 20, 2009, 18:19:51 poslijepodne »
I ja sam sa 8-10 godina vidio kako skakavac ima otrovnu bodlju na repu koja se mrda lijevo desno.
Od tad sam prestao skupljat skakavce u bocu i nekako ih se bojima iako znam da sam totalno u krivu  :mrgreen:

Offline Badnjevac

• Phoenix
  • *
    • www.magnolije.com
« Odgovori #39 u: Svibanj 20, 2009, 20:47:34 poslijepodne »
I ja sam kao dete video na primorju skakavca sa bodljom koja se uvija, kao sto je Pivi opisao. Na moju srecu, imao sam prilike i kasnije da vidjam ovu pojavu. U pitanju su bili skakavci od nekoliko cm na koje se zakacio neki parazit u vidu tanke i dugacke gliste. Sve u svemu, kombinacija izgleda kao iz horor filmova...

:mrgreen:

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #40 u: Svibanj 21, 2009, 09:14:29 prijepodne »
pivi vjerojatno si vidia zelenog konjica ili slično koji taj oštri zadak koristi za polaganje jaja i nije otrovan

jedina prava opasnost i jedine otrovnice!!! na ovim područjima je poskok, a u manjoj mjeri riđovka ali to su zmije koje su dosta rijetke i uglavnom žive među kamenjem daleko od ljudskih nastambi, u 20-tak godina šetanja kroz prirodu u kaštelima nikad ih nisam vidio, samo po brdskim kamenitim vrhovima i uz neke udaljene lokve u brdima di čekaju plijen kad se dođe napit
zafrkanije je da te ubode stršljen kojeg ima mnogostruko više, ili crna udovica koje ima dosta po otocima jer mogu kod nekoga izazvat jaku alergijsku reakciju pa cikneš
ali zdravom odraslom čovjeku i kod ugriza poskoka ne bi trebalo bit večih komplikacija
Frane uglavnom narodna imena životinja se temelje na nečemu pa nije isključeno da je kravosas tj četveroprugi guž dobija po tome ime, a baš bi volia naić na taj prizor :icon_lol:
« Zadnja izmjena: Svibanj 21, 2009, 09:21:26 prijepodne od akaranus »

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #41 u: Svibanj 21, 2009, 09:36:30 prijepodne »
Akaranus potvrdi mi ako je istina, ali čuo sam da nema crne udovice na visu, ili ima?
A nema ni poskoka koliko znam, a čuo sam da ih na braču (dobro to se zna, ili je mungos sve potamania) ali i na hvaru ima?
(malo smo se udaljili od vrtnog jezerca, ali sve su to njegovi stanovnici  :misli: :rofl:)

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #42 u: Svibanj 21, 2009, 09:42:46 prijepodne »
NA BRAČU, PALAGRUŽI I MLJETU IH VIDIA(CRNE UDOVICE) nije isključeno da ih ima i na visu, na braču vidia poskoke na visu i hvaru nikad, a šetka sam dosta po viškim livadama :mrgreen:
mungos je makon šta je potamania njih krenia dalje tamanit

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #43 u: Svibanj 21, 2009, 09:58:07 prijepodne »
Na kojim otocima ima sve mungosa? Tu na jugu Istre ima dosta crnih udovica, često su viđene a od zmija je crni gad najčešći...

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #44 u: Svibanj 21, 2009, 10:23:12 prijepodne »
mljet, korčula i čiovo viđa ih, ali i prešli su na pelješac tako da se sad šire već nesmetano po dalmaciji