star je neke 4 godine.kupio sam ih (imam jos jedan u saksiji za rezervu ako se ovaj vanjski smrzne) od nekog covjeka iz omisa mislim.poslo ih po busu i sve ok. sad ih ima po tzv bau trgovinama -baumax pevec... al su iz uvoza frisko iz staklenika,a negdi sam citao da tijekom vegetacije nagle promjene nadmorske visine i klime kod nekih biljaka rezultira venenjem.ili da se nece primit ako su sadnice.nije da se drzim striktno toga,a tad kad sam ih nabavljao nije ih bilo bas u ponudi osim velikih primjeraka od nekih ljudi po oglasnicima koji su precjenjivali svoje trachye. da dam 10 000kn za obicno drvo
malomorgen. osim za onu araucariu,mozda max 1000kn al da puca od zdravlja i prica 3 svjetska jezika.hahaha. ove godine tj proljeca "opet" je vracen u zemlju i tamo ce i ostat pa sta mu bude.planiram ga malo zastitit , napucat nekim gnojivima i to je to.
za pivija odgovor to manje pakovanje sam platio nekih 30ak kuna i trajalo mi cjelu proslu sezonu pa mislim da nije tolko puno. sprica se samo po listovima pa ga ne ode vele.samo kazem da je dobra stvar.a nemam ni preveliku povrsinu da ga trosim u kilama.