EGZOTIČNE BILJKE > CVJETNI GRMOVI I PENJAČICE (SUP)TROPSKIH PREDJELA

vigna caracalla

(1/2) > >>

nina:
Penjacica, imam je prvu godinu, pa ne znam kako ce prezimiti, iako po netu ispada da moze podnijeti temp. oko smrzavanja.

Cvjetic je nevjerojatno lijep, kao puzic. Slika nije moja, ali se i moja sprema cvjetati, doduse na visini od jedno 2,5 metara, trebat ce skale za slikanje!

nina:
Procvala i kod mene!!!!!!!!!!! Znaci, cvate vec prve sezone, moje su sijane u rano proljece. Cvijet mirise na cvijet ukrasnog graska. Pitam se da li ova biljka spada u grahorice, moram provjeriti.

Slika cvjetica slijedeci vikend, danas zaboravila aparat, nadam se da ce trajati sedam dana.

storno:
evo, imam i ja 10 sjemenki, stigle nedavno iz Kalifornije pa me sve svrbe prsti da ih usadim a sad razmišljam da li je bolje pričekati proljeće? Od njih 10, dvije ne izgledaju baš najzdravije pa me frka da do proljeća sve ne propadnu. Naravno, zimu bi provele unutra. Savjet?

nina:
Storno, sij odmah, ne zato sto ce propasti, nego zato sto ti je onda sansa da ti cvatu u ljeto mnogo veca.

Klijaju lagano, mislim da sam ih ja jednu noc drzala u toploj vodi, i onda posadila normalno.

Vrlo su osjetljive na crvenog pauka, pa ako ti budu u toploj sobi,i jos uz suncani prozor, najbolje da ih dva puta dnevno orosavas s vodom, da ne das pauku da se rasiri.

Moje polako odbacuju lisce...prezimit ce u negrijanom plasteniku, a dvije cu ostaviti vani, da vidim sta ce s njima biti.

Zelim ti mnogo srece, cvijet je zaista prekrasan i neobican.

storno:
Hvala na savjetu, evo ih na 'noćnom kupanju', sutra će u pitar pa u 'Božje ruke' hehe.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju