Šta vi mislite da li da uklonim listove koji su mi se malo skurili ove zime,nisu baš nešto al ima par listova koji su oštećeni,pa jedno 40-ak % sigurno,da li ima smisla da ih uklanjam...
Ove zime je bilo baš gusti,do -6,-7 je išlo ovdje po noći,još malo snijega,cycas mi se oštetio s one strane koja je bila malo slabije zaštićena,al dobro,nije strašno...
I još da pitam usput,visok je oko 90 cm,al u zadnju godinu dvije nisam baš primjetio nekakav rast...
Oko njega u krugu izbijaju nekakve mladice,nisu novi listovi već niču,kao da nešto raste oko njega,sa tankim listovima kao kad male palme niknu,samo su ove dosta čvrste,probo sam počupat jednu i baš je dobro ukorijenjena pa sam pomislio da je od cikasa...
I također mi se javlja nekakva prašina po listovima,nije prašina već nekakvo zaprljanje u obliku nekih bijelih fleka po cijelim listovima,kao biljke kod kamenoloma recimo,i baš me živcira,ne znam kako da ih efikasno odstranim,sa spužvicom i vodom sam čistio,al treba dosta vremena i očistio sam možda 30-40% toga...okačit ću slike samo da se sjetim...Nije ništa strašno al nije lijepo za vidit...
Jel se nekome još ovo dešavalo...?