pssst tiho kazem, Cocos moj jos ziv , kucam u drvo i planiram kupiti jos barem 2-3

dakle cocos nije prezahtjevna biljka i ako je kupis zdravu bez ikakvih ostecenja na listovima 8ili smedje boje na listovima) vec ima 60% sanse da prezivi. Ne znam jesam li rekla ali cocos palme ne treba zalijevati puno, 1 x u 10 ili cak 15 dana sa jako jako malo vode! eto to je na kraju ocito tajna uzgoja jer svi u vrtnim centrima kazu da je treba 2 x zaliti

Moja frendica je tako svoj cocs ubila u roku 2 mjeseca.
Obzirom da sam jucer isla u jednu veterinarsku ambulantu cijepiti psa ugledam cocos na neuglednom mjestu u neuglednoj posudi i kaze veterinarka da ga ima 8 god. ako ne i vise ! Zalije ga 1 x u 10 dana sa ukupno 2 dcl vode na cijelu posudu (velika drvena stara duboka) u kojoj je neka jos biljka. Kaze da zalije nekad i po plodu (sto pretpostavljam da je izazvalo truljenje ploda od ispod- na slikama cete vidjeti). Kaze da joj cocos ima maksimalno 3 lista. Cim izbije novi list stari se pocne susiti... Ne znam hoce li se dobro vidjeti na slikama ali ako pogledate 1 list cak lici na list prave palme , ima onako tanke duguljaste listice na stablu - joj ja odusevljena sori svima

Nakon razgovora sa njom svoj cocos planiram zalijevati ubuduce 1 x u 2 tjedna a zimi 1 x u 3 tjedna sa 1 dcl vode :D