I meni je liči niknuo i to od 5 posađenih sjemenki do sada 3, nakon 2 tjedna na toplom. Te 3 sam posadila vodoravno u zemlju, a dvije kojima sam vrh ostavila da malo viri iz zemlje još preživljavaju, ali ne kliju. Imam centralno u stanu i ono mi ubije gotovo sve mlade biljčice, pa sam klijance stavila na mjesto sa manje suhog zraka, a i redovito ih prskam odstajalom vodom. Listovi su im crvenkasti, a po vašim postovima sam zaključila da je to od premalo svjetla. Do proljeća nemam kamo sa njima pa će se morati adaptirati.
Kupila sam još nekoliko plodova,ali vidim da se sjemenkama gubi klijavost stajanjem, pa sam plodove stavila u dno frižidera (u onu ladicu sa poklopcem). Pokušala bih ih opet zasaditi u proljeće, ako sada ne uspije, pa ne znam hoće li se očuvati. Jel ima netko od vas iskustava?
Jednom klijancu su se prvi listići posušili, ali vidim da je istjerao iz sjemenke još jednu malu stabljičicu. Jel zna tko kakva mu je izbojna moć terminalnog pupa, tj. jel postoji nada da ponovno izrastu listići ili da ga bacim i posadim nešto drugo?
Ah, puno pitanja, a ja mlada

i neiskusna