Autor Tema: Reda radi, pozdrav i od mene!!!  (Posjeta: 811 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Yonex

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Email
Reda radi, pozdrav i od mene!!!
« u: Studenoga 20, 2010, 21:22:08 poslijepodne »
Evo da se i ja konacno predstavim,

Zovem se Nikola i zivim u Beogradu, volim uglavnom sve biljke, a posebno egzote od kojih su mi palme najdraze!  :0648:
Od palmi imam samo ,,osnovne vrste''(male dypsise, howe-e, c.elegans, p.dactylifera, p.canariensis, washingtonie robustu i filiferu, butiu capitatu, malog trahija, a ima i nesto semenja na klijanju-syagrusi, b.armate i parajubaeu coccoides u pokusaju.  :icon_mrhappy:) ne bas puno toga, ali bice... :wink: Uglavnom zbog toga sto sam jos uvek junior u kuci, '96 godiste, pa moji roditelji konstanto sprecavaju umnozavanje biljaka i zauzimanje mesta u kuci sa, njima, besmislenim palmama...
Pored palmi se interesujem za sve ostale ,,teenage'' stvari, volim sport i rekreaciju, ne volim bas puno skolu mada sam 5.00... i tako... :sun:
milka

Offline Veruda

• Administrator
Odg: Reda radi, pozdrav i od mene!!!
« Odgovori #1 u: Studenoga 21, 2010, 14:28:28 poslijepodne »
Svaka čast našem najmlađem članu velika dobrodošlica na palmapediu i više razumjevanja sa roditeljske strane.  :thumb_up:

Ako može jedno pitanje, kada si zavolio baš palme i gdje si se na početku informirao o njima (internet vjerujem najviše, koje stranice ako je interent u pitanju...)

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #2 u: Studenoga 21, 2010, 17:06:32 poslijepodne »
Hvala na dobodoslici...  :sretan:
Palme sam zavoleo pre oko 5,6 godina na letovanju, ali se do sada nisam upustao u njihovo uzgajanje jer su mi solili pamet da to nema nikakve sanse da uspeva kod nas.
Kada sam napokon poceo da mislim svojom glavom, krenuo sam da istrazujem po raznim stranim i domacim forumima i video sam da itekako mogu da gajim neke vrste...Informacijama sam se uglavnom snabdevao sa Sveta Biljaka, Biljnog Carstva, Dave's Gardena, Palmtalk-a, PACSOA-e, PlantCare.com link: http://www.plantcare.com/encyclopedia/ , a PALMAPEDIA me je najvise naucila!!!Onda sam kupio pakovanje urmi/datulja i oprobao se u klijanju, kad su mi prve nikle, skocio sam do plafona  :icon_mrhappy:
Tako sam poceo da nabavljam jos semenja i klijanaca...
Nadam se da cu od proleca vec moci da posadim par trahija u bastu, a imam i jednog dobrog prijatelja koji mi je ponudio veliki trahycarpus od oko 2m debla jer se on muci sa unosenjem svake zime na tavan, a nema gde da ga posadi...nadam se da ce se i njegova zena sloziti... :rofl:
milka

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #3 u: Studenoga 21, 2010, 18:40:27 poslijepodne »
Nikola dobro nam došao  :sretan: Samo sadi  :cool:
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline porat

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #4 u: Studenoga 22, 2010, 14:38:54 poslijepodne »
dobrodošao Nikola i puno lijepih trenutaka u uzgoju svojih ljubimica  :sretan: !
DRNIŠ:
USDA zone: 8b (prema 8a)
Prosječna godišnja apsolut. min. temp.:  -9,4°C
Apsolutna minimalna temperatura:        -16,1°C - 1985. g.
(razdoblje od 1961. g. do 2010. g.)
Godišnja prosječna temperatura:           13,0°C
Ukupna godiš. količina padalina:      oko 900 mm

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #5 u: Studenoga 22, 2010, 21:19:30 poslijepodne »
Hvala na dobrodoslici...  :sun:
pozdrav iz kisovitog Beograda...
milka