Dakle...Veruda imas OGROMNO dvoriste

pravi izazov za svakoga

Ja sam dosta toga stavio...medjutim tu moze jos MNOOOOGO toga da se izmisli...BLAGO TEBI

S'obzirom da je lokacija vrta na mediteranu...shodno tome i odabir biljaka je prilagodjen...
Akcenat sam stavljao vise na egzotiku...ima i malo preterivanja...ali ko ga sisa

nek ide zivot...
Tvoj vrt bolje reci VRTINA

je jako zahvalan za uredjenje jer je ravan...( mada su kaskadni vrtovi vezi izazov za uredjenje ) to cemo da vidimo kod Pivija

Zadrzao sam postojecu stazicu i od nje nastavljao dalje...jer prostor dozvoljava veliku igru...

Od materijala koje sam koristio i koje bi ti vrlo lako mogao da nabavis, jer si ionako na severnom Jadranu najzastupljeniji je naravno kamen, u svim mogucim oblicima i dimenzijama...od stena do sitnog sljunka...
Iako si blizu mora...nije na odmet i da imas svoj mini raj sa dosta vodenih povrsina...naravno ukljucujuci i vec ucrtani bazen...ciji sam oblik malo promenio...
Tvoj novi virtuelni vrt ima i baroknih ( engleskih ) elemenata, tj. tu je i mini "kruzni tok" u cijem centru dominira fontana...i koji ti omogucava da lako isparkiras auto iz vrta...ima takodje i neizbeznih feng sui elemenata....
Kao sto rekoh TU MOZE JOS SVASTA DA SE STAVI...nadam se da ce vam se dopasti...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ulaz u Veruda World...

Pogled na prednji deo vrta sa visine...

Pogled na "kruzni tok" i jezero...

Pogled sa istoka...

Jezero sa mini plazom...

Opet jezero sa mini plazom...

Pogled sa plazice na istok...

Kameni most koji spaja s/i i j/i deo vrta...

Idemo dalje stazicom ka zapadnom delu...sa pogledom na senicu u cosku....

Senica i cikasi...

Stazicom idemo ka jugu vrta...tj. do bazena koji je okruzen kaktusima, agavama i Trachicarpusima...

Bazen sa pogledom na bungavileu...

Pogled na bazen i kaktuse...

Pogled na bazen sa terase...

Kaktusi...

Jos jednom osvrt na vrt sa visine...

Vracamo se do fontane i bambusa...

Jos jednom pogled na vrt sa istoka...

Ulaz u vrt...

Vracamo se...