Autor Tema: trava ili sljunak ???? kako dalje ???  (Posjeta: 2313 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sandra14090

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
    • Email
trava ili sljunak ???? kako dalje ???
« u: Travanj 14, 2011, 09:51:54 prijepodne »
dragi forumasi, treba mi pomoc !
pocela sam preuredivat malo vrt, ali neznam dalje, ideja je bila napraviti na rubovima uokolo kamenjar i toliko ga prosiriti da se dosta smanji povrsina trave, da bi se mogla odrzavat lijeti, pa mi je pri uredenju palo napamet, stvar okreniti, umijesto sredine u travi staviti vise granulata, to jest napraviti u sredini vrta otok od granulata, u njega stavit klupu za sijedenje ili nesto, da to sa strana oko njega ostaviti travu kao okruzenje ili stazu, a kamenjar po rubovima ne rasirivat previse,....

evo ovo je vrt

ovaj pijescanik za dijecu ostaje, ovo sa granulatom sam zapocela, ali eto neznam dalje, lijevo do pijesanika sam planirala napraviti povrsinu od granulata i staviti dijeci stolic i stolice.

Uploaded with ImageShack.us

Offline sandra14090

• Washingtonia
  • *
    • Email
Odg: trava ili sljunak ???? kako dalje ???
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2011, 09:56:03 prijepodne »
mozda ovako nesto ?

Uploaded with ImageShack.us

ili umijesto sto je ovdije sljunak, staviti travu, a ova sumica u sredini da bude sljunak, sa manje ili vise biljaka,...neznam....????

Offline Treehugger

• Jubaea
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 16, 2011, 15:03:01 poslijepodne »
 Buduci da imaš djecu, i da je tamo pješčenjak, da ostaviš dio pod travom samo za njih više za igru, a bilje gurneš na rub uz ogradu, da dobijete više mjesta? Otok mi se ne cini kao dobro rješenje, jer ti razbija prostor, on je ok ako bi bio spojen sa nekom drugom lijehom uz ogradu, pa da podjeli vrt na dva dijela.  Inace bi bio više ko bubuljica na licu. Kolika ti je površina vrta? Možda napravit dva dijela, jedan za klince za igru, i roštilj ( klupe) a drugi iskljucivo za bilje...s time da višlje staviš u pozadinu i na sjever da ne rade sjenu nižim biljkama koje trebaju sunce...
Pain heals. Chicks dig scars. Glory... lasts forever.

Offline Treehugger

• Jubaea
  • *
« Odgovori #3 u: Travanj 16, 2011, 15:06:44 poslijepodne »
Šljunak je super za manje vrtove, da se ne zafrkavaš sa košenjem i travom...u kombinaciji sa pokrivacima tla, koje ne moraš šišat/kosit ni održavat.
Pain heals. Chicks dig scars. Glory... lasts forever.

Offline sandra14090

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2011, 15:06:28 poslijepodne »
treehugger,
pvrsina vrta je ca. 12m duzine i 9m sirine, stime da je po duzini odvojeno jedno 2,50m za psa, to je gdje se vidi na dnu ona ograda.

ja sam mislila da bi bas bilo dobro da se s necim razbije prostor, jer ovako nema nikakvog sistema u njemu, zasto mislis da je losa opcija travni otok na sredini, oko njega putic od granulata i uz kraj biljke ??? taj otok bi i bio najvise dijeci, a sto se tice kutka za rostiljanne, nije potrebno, to je smijesteno na terasi, tako da neznam sto bi drugo u vrtu, nego taj otok travni, kao centar svega.