Autor Tema: Naranča (Citrus sinensis)  (Posjeta: 61065 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trava

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Naranča (Citrus sinensis)
« Odgovori #225 u: Travanj 04, 2019, 22:05:07 poslijepodne »
Možda je bilo premokro,ili previše gnojiva,nekakav šok sigurno.
bvb

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #226 u: Listopad 24, 2019, 16:23:02 poslijepodne »
Neloš urod i ove godine. Za nekih 50ak dana se očekuje i berba kod ove navel naranče. Ove godine nabavio sam i sadnicu skaggs bonanze, ona zrije i do 3 tjedna ranije od obične navel.

starting salary for forensic anthropologist
« Zadnja izmjena: Listopad 24, 2019, 16:24:06 poslijepodne od Veruda »

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #227 u: Lipanj 03, 2020, 11:29:47 prijepodne »

taroko

Offline sarago

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #228 u: Lipanj 03, 2020, 11:58:44 prijepodne »
Ja sam slučajno nabavio iz Španjolske sadnicu naranče  sorte Valencia Late. Kakva je okusom s obzirom na Washington Navel?

Offline krco

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #229 u: Lipanj 15, 2020, 22:39:51 poslijepodne »
Prošle godine u rano proljeće sam upiknuo po par sadnica mandarine, naranče, limuna i kumkvata.

Već u kasno proljeće su išle u cvat i nakon toga formirale plodove. Plodovi mandarine, limuna i kumkvata su se zadržali i formirali do kraja, Meyer limun je čak išao i drugi put u cvat na jesen i također do ovog proljeća je imao drugi set plodova. Nije to neka velika količina ali tih nekoliko plodova po sadnici prve godine u zemlji vesele :thumb_up:

Jedino su plodovi naranče otpali, pretpostavljam da je krivac nalet južine nekad u 5. mj. prošle god, nisam bio tada dolje pa samo pretpostavljam.

Ove godine i limuni i mandarine i kumkvati lijepo formiraju plodove, osjetno veća količina nego prošle god. Jedino naranča uopće nije ni cvala. Stabla izgledaju zdravo, listovi tamno zeleni bez ikakvih znakova oštećenja i bolesti. Na direktnom su suncu i trudim se zaliti ih dva puta tjedno. Ima li netko ideju? :misli:
USDA zone: 9a

Offline trava

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #230 u: Lipanj 16, 2020, 06:57:53 prijepodne »
Moja naanča je lani obilato rodila,ko nikad,ou godinu ni cvitića.Iako sam je prihranjivao,zalivao,dodao humusa, to nije bilo dovoljno da uz obilat urod pripremi i cvijet za slijedeću sezonu.Agrumi traže dosta hrane,jako vole jesensku gnojidbu stajnjakom i onda mogu redovno rađati.
Za malu naranču,a i druge agrume,koja je već prvu godinu cvala nije čudno da slijedeću godinu preskoči.Mora se uzeti u obzir da su sadnice iz rasadnika bile dobro nadopingirane umjetnim gnojivima pa se često dogodi da se teško priviknu na novi,prirodni,režim.
bvb

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #231 u: Lipanj 16, 2020, 08:10:11 prijepodne »
meni na Šolti washington navel u 7,8 godina nijedan jedini plod na dva stabla. u Zagrebu na balkonu ista stvar. bude stotine plodova i sve otpadne do 6. mjeseca. Taroko ima plodove svake godine.

Offline krco

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #232 u: Lipanj 16, 2020, 09:32:57 prijepodne »
Thx za info. Sorta je naravno Washington Navel.

A budem se posebno potrudio oko zalijevanja i prihranjivanja ove godine pa ćemo vidjeti što iduća nosi :thumb_up:
USDA zone: 9a

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #233 u: Prosinac 21, 2021, 09:20:27 prijepodne »
Eco moje taroko narance na Solti u vrtu. Sazrijeva obicno u 2. Mjesecu.

Offline adriano

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #234 u: Prosinac 21, 2021, 09:25:05 prijepodne »
Inace moji u vrtu imaju i dvije navel narance Koje u 15 godina nikad nisu Dale ploda. Obicno normalno cvjetaju, Ali kasnije plodovi otpadnu.  Ovaj taroko daje plodove svake godine a i brzo ih je prerastao iako je posadjen 6, 7 godina iza njih