Dakle,ekipa iz Čičvarde je bila u Solarisu i srušila dvi kanarke pune buba.Slike sa lica mjesta su mi poslane ali ih nisam uspio otvoriti,nadam se da će mi biti ponovo,uspješnije poslane.Ove bube i kokone mi je donio pokazati gosp.Pere Šindija,pa sam ih uslikao,bez blica.Inače,više palmi u u i oko Solarisa su napadnute od palmkilera.Neke su već napuštene a neke su prepune bubetina.Bube se mogu vidjeti i oko palmi,zbog hladnoće nisu baš pokretne pa nisu daleko odmakle.Možemo samo nagađati koliko ih je odmaklo malo dalje,koliko km uokolo,70 km na sjever od Šibenika je Zadar,toliko na jug je Split,to za ovu krilatu beštiju nije ništa.Još je palmi koje su pune beštija,ovi si o vlasnicima dali će poduzeti nešto,odnosno platiti da se uklone ta legla.
Inače,bila je ekipa stručnjaka iz Zagreba koji su pregledali trachycarpuse u Kožinu i ustvrdili da su napadnuti i uništeni od Paysandisia archon,tako da situacija nije nimalo vesela.Taj napad na Trachycarpuse u Kožinu traje već tri godine,budući da su svi trahiji tamo požderani vjerojatno će pošast krenuti prema šumi Zadarskih trahija,nije mi jasno kako još nijedan nije stradao u Zadru.Izgleda da ih je par stradalo i u Sukošanu.
Nadam se da ću sutra izvjesiti prave horor slike.Prava priča za lakunoć