RAZNO > VRIJEME/KLIMA

Crnogorska obala - klima

(1/4) > >>

Tony:
Ovo me baš zanima. Od Bara južnije uz obalu nema nekog zimzelenog drveća. A i ove šume sjevernije (Budva, Petrovac) nisu kao kod Cavtata, Dubrovnika onako 'mediteranske'. Dakle... Najhladniji dio, koliko se sjećam, po onome što reče Sedum su Risan i Ulcinj, dok je najtopliji rt kod Budve.

markotb:

--- Citat: Tony - Veljača 28, 2013, 23:30:18 poslijepodne ---Ovo me baš zanima. Od Bara južnije uz obalu nema nekog zimzelenog drveća. A i ove šume sjevernije (Budva, Petrovac) nisu kao kod Cavtata, Dubrovnika onako 'mediteranske'. Dakle... Najhladniji dio, koliko se sjećam, po onome što reče Sedum su Risan i Ulcinj, dok je najtopliji rt kod Budve.

--- Kraj citata ---
Da tako nekako, Risan je cak 8a koliko sam procitao u Sedumovim postovima, a oko Budve je najtoplije, tj Sv. Nikola 9b ja mislim.

Tony:
Evo npr. Buljarica, vegetacija je uglavnom listopadno drveće.  :shocked:

markotb:
Da ti pravo kazem i mene je ova slika zacudila................ :shocked:, mada meni se cini da ima i zimzelenog osim listopadnog na ovoj slici  :misli: :misli: :misli:

--- Citat: Tony - Veljača 28, 2013, 23:39:29 poslijepodne ---Evo npr. Buljarica, vegetacija je uglavnom listopadno drveće.  :shocked:

--- Kraj citata ---

palmofan:
Risan se nalazi uvučen duboko u Bokokotorskom zaljevu, okruženom visokim planinama. Vjerojatno je utjecaj planinske klime razlog zašto je ovaj grad samo zona 8a. Osim toga, Bokokotorski zaljev je sa Jadranskim morem povezan samo uskim kanalom što otežava dotok tople vode iz Jadrana pa je zimi u zaljevu more hladnije. Hladnije more ima manji učinak na klimu od toplijeg.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju