Autor Tema: Zexland + Dizajn ???  (Posjeta: 11775 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
Odg: Zexland + Dizajn ???
« Odgovori #45 u: Siječanj 31, 2010, 17:00:11 poslijepodne »
Evo nekoliko slika od 2005 su ali bolje ista nego nista. Ma kako se necu javit....ma valjda cemo jednom i na kavu!

Ova je kod moje bake, ali Zex to je Istarski kazun, neznam jeli ti poznato?
A ova 2D varijanta je kao nesto u tom stilu kuca, nesto malo veca, ali mislim da sam ti mjere poslala.
A ovo je pogled na sjevernu stranu, sada vise nema onog crvenog spremnika za vodu i masline su puno vece.

Ja sam pitala za korijenje kanarke, radite se o bazenu 30 cm debljina zida, armirani, B25 ili 35, nisam vise sada sigurna, onaj za bazene,
radi se bas o ovoj kanarki sto je pored ove drvene terase desno, tu je jos malena.
Ostavila sam je tu uz sam zid bazena je, dijeli je znaci samo 30 cm obrubnika, razmisljajuc o tome da one ipak prave najmanje smeca, i razmisljajuc kad su napravili otkop, izgledalo je da ona ipak radi gorijenje u dubinu, ne toliko u sirinu!
Pa sam citajuc icupijev komentar palmarku, opet pocelja razmisljat bi li je vadila, ili nebi. :misli:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #46 u: Siječanj 31, 2010, 17:11:49 poslijepodne »
Pridruzit cu se Dundu,
salonit cijevi, su jako osjetljive ma njih svako malo zesce drvo smrvi doslovno, narocito ako nisu duboko ukopane sto je kod nas bio prije obicaj!
Suhozid, kamenje, naslagano ili isfugano, ploce u sljunku put, to mi je jasno da korijenje moze sebi napravit put, znam doma po nekim borovima,
bili su se rasirili 10-15 m korijenje u vrt, motorka je trebala za izrezat ih.
Jedino me taj armirani beton muci, odgovorni za beton samo klimnu glavom i "sa garancijom" tvrde da nije moguce, ali znam da oni ne poznaju palme,
pa zato pitam VAS?
Kad razmisljam, nebi trebala,mogla, unistiti ga, ali ko pita ne skita!  :wink:

Offline Dundo

• ex. HolyHero
  • Phoenix
  • *
  • Spol: Muški
« Odgovori #47 u: Siječanj 31, 2010, 21:06:36 poslijepodne »
Frane kriva tema :P

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #48 u: Veljača 01, 2010, 13:14:29 poslijepodne »
@Dundo, ma ja sam postavila pitanje, a da ne Palmarku, razmazemo temu, prebacila sam i zbog slika, na svoj vrt, jer i radi se o mom vrtu! :icon_razz:

@Pivi, a daj, svi ste nesto rekli, ali samo svoje misljenje, ili sam ja opet "na brzaka citala"
         pitala sam jeli ste misljenja ili ste negdje vidali, unistava li 25-30 cm armiranog B25 betona? :icon_question:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #49 u: Veljača 01, 2010, 15:08:11 poslijepodne »
Nisam viđao da je palma uništila 25 cm armiranog betona.

Offline Dundo

• ex. HolyHero
  • Phoenix
  • *
« Odgovori #50 u: Veljača 01, 2010, 21:37:06 poslijepodne »
Evo par slika:

Razlika u građi korjena dvosupnica i jednosupnica (2 glavna razreda na koje se dijeli biljno carstvo na lat. Magnoliopsida i Liliopsida).
Ovo crveno zaokuženo je veliki problem za beton i slično, palme nemaju tu osobinu pa su skoro bezopasne u usporedbi s ovakvom vrstom korjenja.

Ova slika prikazuje štetu od bočnog korjena hrasta (u prvoj slici crveno zaokruženo) na beton. Pogledajte udaljenost hrasta i betona.

Ta razlika je ono što vam želim pokazat. Ja negovorim da su velike palme bezopasne ali su male mace u usporedbi sa ovim. Dalmatinske kuće su inače jedne od najvalitetnije građenih kuća na svijetu (mislim pri tom na kamene, ne na ove nove od stiropla i žbuke), a palme im ništa ne mogu ako se netko ne sjeti posadit palmu da mu doslovno raste iz zida.

Offline marina

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #51 u: Veljača 18, 2010, 22:24:26 poslijepodne »
Hrast pušta korjenje do 15m oko stabla i zakonom je zabranjeno saditi ako taj promjer prelazi kod susjeda na imanje.Ne znam tko je posadio ali nije mu baš pametno na toj lokaciji-mislim pored nekog stambenog objekta.