Do danas,vidio sam 4 leptira,tri sam uspio utamaniti.Ovaj zadnji je bio ženka i našao sam je di polaže jaje na petiolu C.humilis.Iako sam ih dosad vidio puno,ovo je bilo prvi put da sam je promatrao kako polaže jaja.Polagala je jaja sa donje strane petiole,u sami kraj odnosno početak,zadak,koji ima produženu leglicu(je li se to tako kaže?)gurala je skroz u vlakna kojima je obavijen početak petiole.Tako su jaja zaštićena i od vremenskih uslova a i od eventualnih predatora koji bi se mogli pogostiti jajima.Pokušao sam pronaći jaja ali nisam usipio,nezgodno je zabijati gavu i ruke među bodljikave petiole,pa sam mjesto napada dopro poprskao pyrinexom i prepustio budućnost palme njegovom utjecaju.
Dosad sam mislio da jaja polažu sa gornje strane,jer bih obično vidio leptire gdje slijeću na gornju stranu petiole,nakon čega bi ih mlatnuo ne dozvolivši im daljnju akciju.Zato sam prskanje uvijek izvodio tako da sam više prskao gornju stranu petiola,sad ću malo više paziti da porskam i bazu petiole odispod.