Autor Tema: Zašto ne mogu otići na točno određenu stranicu u temi?  (Posjeta: 1567 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Zašto ne mogu otići na točno određenu stranicu u temi?
« u: Prosinac 18, 2014, 12:50:03 poslijepodne »
Što je forum bogatiji brojem postova to me sve više iritira činjenica da ne mogu odmah izabrati točno određenu stranicu u temi koju čitam. Npr., tema Trachycarpus fortunei u podforumu Vrste palmi ima 170 stranica, pa ako hoću otići negdje na sredinu, dakle na 80. ili 90. stranicu, ja moram ići ili od početka ili od kraja teme i klikati 2 po 2 stranice. Recimo, moram kliknuti na 3. stranicu, pa na 5., pa na 7.... i tako sve dok ne dođem do sredine teme, što je vrlo frustrirajuće, zamorno, a i oduzima dosta vremena. Na mnogim forumima sam vidio da ima opcija "idi na stranicu" i onda se u toj opciji u padajućem izborniku izabere točno određena stranica u temi na koju želimo ići. Postoji li ikakva mogućnost da se ta opcija implementira u Palmapediju?
« Zadnja izmjena: Prosinac 18, 2014, 12:53:00 poslijepodne od palmofan »
USDA zone: 7a

Offline trava

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
Odg: Zašto ne mogu otići na točno određenu stranicu u temi?
« Odgovori #1 u: Prosinac 18, 2014, 16:27:29 poslijepodne »
Jep,to me više puta umorilo.
bvb

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #2 u: Prosinac 18, 2014, 17:18:45 poslijepodne »
Što je forum bogatiji brojem postova to me sve više iritira činjenica da ne mogu odmah izabrati točno određenu stranicu u temi koju čitam. Npr., tema Trachycarpus fortunei u podforumu Vrste palmi ima 170 stranica, pa ako hoću otići negdje na sredinu, dakle na 80. ili 90. stranicu, ja moram ići ili od početka ili od kraja teme i klikati 2 po 2 stranice. Recimo, moram kliknuti na 3. stranicu, pa na 5., pa na 7.... i tako sve dok ne dođem do sredine teme, što je vrlo frustrirajuće, zamorno, a i oduzima dosta vremena. Na mnogim forumima sam vidio da ima opcija "idi na stranicu" i onda se u toj opciji u padajućem izborniku izabere točno određena stranica u temi na koju želimo ići. Postoji li ikakva mogućnost da se ta opcija implementira u Palmapediju?

Slažem se to bi bilo odlično. :thumb_up:

Ja bi također volio vidit i multi-quote opciju. Tako da možemo citirati u jednom postu više forumaša. A ne da se na svaki post mora odgovarati zasebno. :icon_smile:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #3 u: Prosinac 18, 2014, 17:56:03 poslijepodne »
Dešavalo se i meni to sa stranama, i slažem se da bi to bilo odlično, ali pitanje je da li to softver foruma podržava, to će morati Veruda, Henoh i Savar da pogledaju.

Što se tiče multiquote-a, otvoriš u drugom tabu istu stranu, citiraš, copy-pasteuješ u prvi tab, pa onda drugi citat, itd. Nije baš elegantno rešenje, ali šta da se radi.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #4 u: Prosinac 18, 2014, 20:50:02 poslijepodne »

Da, znam šta misliš. ja nisam uspio pronaći opciju "idi na stranicu" po pojedinim temama. ono što meni olakšava pretraživanje "velikih" tema je kada sam na pojedinoj temi onda koristim opciju "traži" u gornjem desnom kutu.  Tamo napišem ili nick forumaša od kojeg tažim određeni post u toj "velikoj" temi ili napišem neku ključnu riječ za određen post kojega tražim. To je naravno ako se po sjećanju orijentiram na temi i želim pronaći određene postove koji su mi bitni! Ako idem "random" metodom onda je doista to problem kod velikih tema. Moram samo još čuti Savara kada se pojavi da li je  moguće nešto promjeniti u postavkama ili možda nekakav forum upgrade omogučuje takvo što...

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #5 u: Prosinac 18, 2014, 22:31:40 poslijepodne »
Možda ne bi bilo loše ni uvesti "nastavke" jako velikih tema kako bi se olakšalo snalaženje. Na nekim forumima se tema zaključava čim dosegne određen broj postova i otvara nova tema istog naslova, ali drugog rednog broja. Npr., zaključa se tema Trachycarpus forttunei i otvori tema Trachycarpus fortunei 2, pa kad se i ona napuni otvori se tema Trachycarpus fortunei 3 itd.
USDA zone: 7a

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #6 u: Prosinac 18, 2014, 22:38:01 poslijepodne »
Možda ne bi bilo loše ni uvesti "nastavke" jako velikih tema kako bi se olakšalo snalaženje. Na nekim forumima se tema zaključava čim dosegne određen broj postova i otvara nova tema istog naslova, ali drugog rednog broja. Npr., zaključa se tema Trachycarpus forttunei i otvori tema Trachycarpus fortunei 2, pa kad se i ona napuni otvori se tema Trachycarpus fortunei 3 itd.

Ni to nije loša ideja.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #7 u: Prosinac 19, 2014, 23:07:54 poslijepodne »
Pokušat ćemo tako, sve teme koje pređu 100 stranice se zatvaraju i dižu nove teme, samo 2. dio. Neke teme imat će malo više stranice kako bi 2 cijeline imale smisla, znači, ako se vodila neka rasprava glupo je dijeliti je na 2 teme samo zato jer je u tom trenutku prešla 100. stranicu...

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #8 u: Prosinac 19, 2014, 23:31:18 poslijepodne »
To je prilično dobro rešenje. To smo već uradili sa klimatskim temama, ali radi preglednosti mogu se seći i ostale.  :thumb_up:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2014, 10:19:00 prijepodne »
Trebao bi pristup file-u Display.template.php na serveru da dodam php skriptu za GO to page  iliti Idi na stranicu . Dakle ako dobijem FTP pristup onda bi to mogao dodati. Na taj nacin bi pored broja stranica teme bila tipka na koju kada kliknete mozete ukucati broj stranice teme na koju hocete skociti.