Dikile pozdrav i dobrodošao na forum. Trachy ti je lijep i izgleda zdravo. Koliko je star i kada je posađen u zemlju? Čini li mi se ili su oštećenja pri vrhu donjih listova posljedica zime?
Pozdrav svima vama. Trachy je star 17 godina, ali je punih 15 proveo u saksiji. Krajem avgusta 2011. odlucio sam da ga oslobodim saksije i posadim vani. Interesantno je da je odmah krenuo da radi, tako da je do zime izbacio 5 novih listova. A onda je dosla ona strasna zima 2012. i jedva sam uspeo da ga sacuvam. Mojom greskom, obmotao sam ga najlonom, listovi su dodirivali najlon i dalje znate sta se desilo. Ostala su mu samo dva lista i koplje koje je bilo osteceno. Ali se brzo oporavio. Proslu zimu sam docekao mnogo spremnije tako da je zima pregurana bez ikakvih ostecenja. Rezultat se vidi od marta do septembra koliko je napredovao. 2011.-te je bio visok 150cm, a sad je preko 2 metra.
Imam slike i od ranije kada je ostao skoro bez listova. I naravno donji listovi su vidljivi tragovi zime iz februara 2012.-te.