Pleso je imao -14.9, a Maksimir -13.5 u 4 ujutru. Za Grič i sam grad teško da će se ponoviti mjerenja iz razdoblja do sredine 20 st. kada se znalo spustiti do -22. Za treći mjesec najniže je mjereno 5.3.1888. kada je bilo -17. Grad je u međuvremenu, od 1880-ih, narastao demografski i do 10 puta, pa ogroman broj zgrada, komunalna infrastruktura radi svoje i specifičnu urbanu mikroklimu. Okolica je sasvim druga priča. Ne znam gdje je postaja u Maksimiru, ali ako je negdje na području parka to je opet priča za sebe jer je izvan urbane jezgre i otvoreno je. Rubovi grada i njegova okolica su opet svaki za sebe dio i ovisno nalaze li se u ravnici (npr. mjerenja na Plesu), brdima, orijentacija sjever, jug o tome ovise apsolutni minimumi. Kod mene na vrtu 30-ak kilometara istočno od grada je relativno dobar položaj, u obliku potkove, zatvoren brdom prema sjeveru i istoku, a otvoren jugu i zapadu, viši je od okolice (npr. Dugog Sela) za nekih 80-90 m pa u teoriji najhladniji zrak ima gdje otići. U Dugom Selu je mjereno na dvije automatske postaje -15 pa se nadam da je kod mene bilo barem stupanj dva toplije.