Autor Tema: Lipi pozdrav  (Posjeta: 1967 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bob

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Lipi pozdrav
« u: Veljača 02, 2018, 19:59:27 poslijepodne »
Pozdrav svima ! Iako imam dosta godina i sijedih dlaka na glavi, mlad sam maslinar-amater. Nakon što sam od pok.ćaće naslijedio sedamdesetak maslina na četiri mikrolokacije, bilo mi je pitanje časti i obzira prema predcima da to obnovim i nastavim sa tradicijom. Maslinke je trebalo dovesti u red, pa sam se do sada prilično pomučio. Desetak maslina sam morao posići raz zemlje jer su u sredini imale šupljinu (brlog za zvirke).
Danas sam slučajno otkrio ovaj forum i na prvu se oduševio kako je kvalitetan i koristan za nas početnike.Posebno me se dojmio "trava" jer osim što je hodajuća enciklopedija maslinarstva, spretan je i sa nožićem za navrćanje. Po prirodi nisam ortodoksni ekolog, ali pokušavam u svoje maslinike unositi što manje (bespotrebne ) kemije. Prošla berba mi je bila odlična jer sam prstenovao sve one grane koje su išle u nebo. Na analizi u Zavodu za javno zdravstvo pokazalo se da ulje ima SMK 0,25 i peroksidni broj 2,3. Želim učiti od boljih od sebe i cijenim sve kritike i savjete. Nadam se ugodnom druženju... :thumb_up:

Offline Veruda

• Administrator
Odg: Lipi pozdrav
« Odgovori #1 u: Veljača 03, 2018, 09:07:00 prijepodne »
Pozdrav bob...na pravom si mjestu.  :wink:

Offline Henoh

• Administrator
Odg: Lipi pozdrav
« Odgovori #2 u: Veljača 03, 2018, 09:26:22 prijepodne »
Dobro dosao Bob. Dojam o travi je kod svih takav. Puno znanja i iskustva ima  :thumb_up:
'Mediteran kakav je nekad bio'