Pozdrav svima ! Iako imam dosta godina i sijedih dlaka na glavi, mlad sam maslinar-amater. Nakon što sam od pok.ćaće naslijedio sedamdesetak maslina na četiri mikrolokacije, bilo mi je pitanje časti i obzira prema predcima da to obnovim i nastavim sa tradicijom. Maslinke je trebalo dovesti u red, pa sam se do sada prilično pomučio. Desetak maslina sam morao posići raz zemlje jer su u sredini imale šupljinu (brlog za zvirke).
Danas sam slučajno otkrio ovaj forum i na prvu se oduševio kako je kvalitetan i koristan za nas početnike.Posebno me se dojmio "trava" jer osim što je hodajuća enciklopedija maslinarstva, spretan je i sa nožićem za navrćanje. Po prirodi nisam ortodoksni ekolog, ali pokušavam u svoje maslinike unositi što manje (bespotrebne ) kemije. Prošla berba mi je bila odlična jer sam prstenovao sve one grane koje su išle u nebo. Na analizi u Zavodu za javno zdravstvo pokazalo se da ulje ima SMK 0,25 i peroksidni broj 2,3. Želim učiti od boljih od sebe i cijenim sve kritike i savjete. Nadam se ugodnom druženju...