Pozdrav svima na forumu!
Nakon dugogodisnje pauze, evo da probam napraviti novu reportazu. Imamo dva tjedna pauzu, a danas sam cuo da su vec produzili na 4 tjedna, pa cu probati napraviti jos neku reportazu za to vrijeme.
Ovo je sa zakasnjenjem od godine i po za San Diego, jer sam se preselio u Grand Rapids, MI koji je cista suprotnost San Diegu, sto se tice klime i vegetacije. Vecina slika je iz 2017. dok jos nisam poceo raditi.
Inace, palme su valjda 80% vegetacije po gradu, uz nesto kaktusa, eukaliptusa... Suho prakticki non stop. iznimka je bila samo kad sam dosao. Onda je u tri mjeseca palo oko 500% vise kise od normale i sve je bilo zeleno, trava je rasla. To je bilo od kraja listopada 2016. do sredine veljace 2017. I onda prava slijedeca kisa nije pala sve do sredine sijecnja 2018. Kad sam citao o kllimi San Diega prije nego sto sam dosao tamo, pisalo je da je klima mediteranska, poslije sam vidio da je potpuno drukcija nego sto je npr. u Dalmaciji. Vise je pustinjska, svaki km sto se ide dalje od mora klima postaje prava pustinjska, a uz more je neka cudna mjesavina suhe klime sa puno oblaka i cak magle.
Brahea blizu aerodroma

Plava

Plava butia s plodovima. Htio sam skupljati sjemenke od nekih palmi kraj kojih sam prolazio na posao, ali ovi sto uredjuju okolis bi ih rezali svakih par dana.

to me je tako isfrustriralo da sam odusta od sjemenki. Nisam niti jednu uze sa sobom.