RAZNO > REPORTAŽE I PUTOPISI

San Diego

(1/10) > >>

daniel108:
Pozdrav svima na forumu!
Nakon dugogodisnje pauze, evo da probam napraviti novu reportazu. Imamo dva tjedna pauzu, a danas sam cuo da su vec produzili na 4 tjedna, pa cu probati napraviti jos neku reportazu za to vrijeme.
Ovo je sa zakasnjenjem od godine i po za San Diego, jer sam se preselio u Grand Rapids, MI koji je cista suprotnost San Diegu, sto se tice klime i vegetacije. Vecina slika je iz 2017. dok jos nisam poceo raditi.
Inace, palme su valjda 80% vegetacije po gradu, uz nesto kaktusa, eukaliptusa... Suho prakticki non stop. iznimka je bila samo kad sam dosao. Onda je u tri mjeseca palo oko 500% vise kise od normale i sve je bilo zeleno, trava je rasla. To je bilo od kraja listopada 2016. do sredine veljace 2017. I onda prava slijedeca kisa nije pala sve do sredine sijecnja 2018. Kad sam citao o kllimi San Diega prije nego sto sam dosao tamo, pisalo je da je klima mediteranska, poslije sam vidio da je potpuno drukcija nego sto je npr. u Dalmaciji. Vise je pustinjska, svaki km sto se ide dalje od mora klima postaje prava pustinjska, a uz more je neka cudna mjesavina suhe klime sa puno oblaka i cak magle.

Brahea blizu aerodroma


Plava
Plava butia s plodovima. Htio sam skupljati sjemenke od nekih palmi kraj kojih sam prolazio na posao, ali ovi sto uredjuju okolis bi ih rezali svakih par dana.  :thumb_down: to me je tako isfrustriralo da sam odusta od sjemenki. Nisam niti jednu uze sa sobom.


daniel108:
Nezgodno je bilo slikati jer je sunce puno jace nego kod nas, pa sve blijesti ili se stvori sjena. Plava butia, ali se na slici ne vidi.
Tek sad sam skuzio da su mi prve slike slabe rezolucije jer su bile smanjene.Plava i zelena butia gdje sam radioBanana iz dvorista gdje sam bio smjesten


Isto iz dvorista


Ista palma iz bliza

daniel108:
Palma na vrhu brda blizu Eskondida, oko 60 km od San Diega.

Ova je na drugom brdu


Uski parkic, popodne se napuni pun ljudi
Ocean

daniel108:
Uz cestu


Pacific Beach kvart


Igraliste blizu Balboa parka


Balboa park je na putu avionima do aerodroma malo dalje


Ovo je vec Balboa park


daniel108:


Zanimljivo stabalce :sretan:
Rajske ptice


Cini mi se JubaeeNavigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju