Prekrasno. Kalifornija je čudo! Hvala ti, Daniele.

Zanima me ovo što si napisa da je klima bolja u Dalmaciji, možeš li malo podrobnije usporedit iz prve ruke, osim već spomenute više kiše, šta je bolje ovde glede klime, a šta tamo. I uz to, ako možeš, usporedi dojam boravka na oceanu i tamošnjim plažama te našega mora i boravka na našim plažama. 
Mislim, uzeo bih ja neke dijelove kalifornijske klime kad bih mogao

, npr, u SD nema mraza, u dvi godine tamo min. temperatura je bila 5 stupnjeva C jedne zime, a druge zime 7 stupnjeva C. Po danu po zimi je temperatura u 95% dana oko 20 stupnjeva ili vise, tako da bas ima topline cijele godine. A opet nije prevruce, do oko 30 stupnjeva C max, ali ovo vrijedi samo uz ocean ili do 2-3 km unutra. Svaki km dalje od oceana je za oko 1 stupanj F veca temperatura (ili cak i vise) i vrlo brzo pocinje prava pustinja. Npr kratko vrijeme sam radio oko 20 km dalje od oceana i bas tad je bio najtopliji dan. To je kad zapuse vjetar Santa Ana, iz pustinje prema oceanu, cak i preko 100 km na sat. Di sam radio bilo je 45 stupnjeva C, a u SD je bilo oko 30-33.
A ocean, meni se je svidjalo samo setat po pjesku i hodati po plicaku bos. I gledati valove. A za kupanje je po mojim dalmatinskim kriterijima sa otoka, bez veze. Valovi su rijetki i jaki, i uvijek nose velike alge sa sobom, duge i po par metara, uz takodjer i sitne i to se zapetljava oko noge, ruke, i postepeno ih izbace na plazu, to budu kupovi algi. Da ih ne ciste svaki dan, to bi bilo sve puno za tjedan dana. Inace plaze su velike i siroke, nije kao kod nas. Siroke su po 50-100m a duge kilometrima i to samo pijesak. Oko podne je sunce bas prejako, cak za gledati, sve blijesti. A ocean je rijetko kad iznad 20 stupnjeva C, vecinom je oko 18-19 C cak i po ljeti. I doslovno niti jedan put nije zagrmilo u dvije godine. A ja volim povremene dalmatinske nevere

Uz ocean uvijek puse konstantan vlazan vjetar prema kopnu, nesto ko maestral kod nas. U biti taj vjetar odrzava nizu temperaturu, ali se gubi nakon par km u unutrasnjosti. Zacudilo me je da ima dosta magle, vecinom navecer do ujutro, koja se prosiri s oceana na kopno.
Ali sve u svemu, SD je dobar, ali i preskup. I vrijeme mu je premonotono za moj ukus, svaki dan je isto.