S obzirom da si na odredjenoj visini,predpostavljam da su mrazevi jaci nego u samoj Rijeci...
Sigurno jesu, ali kod mene je takva mikroklima da sam je birala, ne bih je takvu nasla!

Zaklonjena sam od bure, otvorena jugu - znaci, toplom vjetru. Samo 200 m zracne linije udaljeno, blizu mene je pravo mraziste i tamo su zimi temp. redovito i do 2 stupnja nize nego kod mene. Vidim to kad prolazim autom pa se temp. ocitam na termometru u automobilu. A buduci da ja stalno provjeravam temperaturu, dobro sam upucena!

Sto se tice najnize temp. bila je i do -7. Bilo je i snijega po njoj (npr. ove godine i to dosta kasno, ali joj nije nastetio). Jedne godine bilo je vise leda, vlaznog i teskog snijega, pa joj je to desetkovalo cvjetne pupove. Te godine nije bas puno cvjetala. Inace mi djeluje dosta izdrzljivo. Zaklonjena je jednim zidom kuce, gleda na jugoistok. Odlicno i brzo raste pa bih je bas zbog toga voljela malo "uputiti" da raste u kontroliranom obliku.
Nitko ne zna sto da radim? Zimus sam s nje sa strahom rezala cvijece. Svi su htjeli grancicu, a ja bas i nisam znala kako da je najbolje oblikujem....