Vrt je još u fazi formiranja- sadnje i uređenja kamenih zidića kojih imam puno. Sa obnovom kuće i uređenjem okućnice smo krenuli 2004, a prve biljke su posađene u proljeće 2006.
2004
2006
Oleandri, lavanda i brnistra (Spartium junceum L.) u cvatu
zima 2008
Suhozid. Mojih ruku djelo
. Ispred posađeni zelena varijanta santoline i jedna zimzelena vrsta jasmina-penjačica
2 trachija i Yucca rostrata koju sam sad posadio. Kupio sam je u Splitu u MBM-u i iznenadio sam se kad sam ju izvadio iz tegle da gotovo da nema korijena. Nadam se da će se primiti.
Lijevo na slici je Callistemon koji je bez problema prezimio drugu zimu.
Sada posađena cordyline invista
Agava (nisam siguran koja jer mi po izgledu najviše liči na havardianu). 2006 je bila promjera 7-8 cm. Sad ima 35-40 cm, napravio sam okvir oko nje i pokrio je i samo se na jednom listu vidi smeđa točka od smrzavanja.
Mala agava americana posađena lani. Nalazi se na lošem mjestu, zimi stalno u sjeni i gotovo je skroz smrzla. Vrh i 2 lista nisu smrzli pa vjerujem da će se oporaviti
Maslina posađena lani. Prošla novogodišnje minuse bez problema. Iza nje druga a. americana posađena lani. Nalazi se 2 m od one prve i nema niti jedan smrznuti list. Tu se vidi koliko znači osunčani položaj uz zid okrenut prema jugu.