Ma Porat, da butia je prelijepa, ma oporavit ce se i filifere sigurno,
ja imam slicnih iskustava kao i ti, kada dugo nikog nema da se zalije malo znaju pozutiti
cak i Trahy, a onda umjerena kolicina tekuceg gnojiva i pravi potop vodom par dana za redom kada si tamo i one su kao nove.
A ono sto sam ja primijetila nakon jedno 3 godine, nije im bas neka frka zalijevanje,sigurno su onda vec ojacale, ili se korijen toliko razvijo u zemlju da puno toga prezive! To ne stoji za filifere njih nisam imala, ali ova neka sto sam je dobila neki dan ocigledno treba puno vode, jer u onoj plastici kojoj je bila svaki dan navecer je visila kao ofurena, prije jedno 5 dana sam je stavila ovdje u vrt dok ne krene na "put prema jugu", zemlja je ona bijelkasta koja dugo zadrzava vodu, neznam nazalost na nasi kako se zove, i mislim 3 dan, listovi su postali nekako drugaciji kao vise otvoreni i zeleniji i cvrsci.
Valjda je to pokazatelj da treba puno vode i sunca!
P.S. Sto vi mislite planiram je drzati ovdje u vrtu nju i neke chameropse, do 7-8 mjeseca,
pa je onda izvadit i odnijet u Pulu, posadit u vrt, hoce li im biti to puno stresa, ili
ce mozda podvit listove?